Küçük dokunuşlar istiyoruz

Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir'deki bu eksikliklerden başkanların haberi yok!

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen onca zamana karşın Adana Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir Belediyelerinde görülen bazı eksikliklerin belediye başkanlarının konudan haberdar olmamaları nedeniyle giderilememesi dikkatleri çekiyor. Çukurova Barış Gazetesi olarak bu eksiklikleri dile getirip belediye başkanlarından ‘küçük dokunuşlar yapmalarını’ istiyoruz.
 VARAN 1:
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eski ve yeni binası olmak üzeri iki adet hizmet binası bulunuyor. Eski hizmet binasının girişinde T.C. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazılı iken, yeni hizmet binası buna inat Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ismi altında halka hizmet veriyor. İki ayrı binada iki ayrı isimle anılan belediyedeki bu yanlışlığın acilen düzeltilmesi adına Sayın Zeydan Karalar’dan hassasiyet bekliyoruz. T.C. konusundaki Sayın Karalar’ın da oldukça hassas olduğunu biliyoruz.
 VARAN 2:
Seyhan Belediyesi’nin eski belediye başkanlarından Azim Öztürk döneminde yapılan bir kültür merkezi bulunuyor. Bu binanın adı ‘Seyhan Kültür Merkezi’ olarak biliniyordu. Başkan Zeydan Karalar döneminde kültür merkezinin ismi ‘Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ olarak değiştirildi. Kültür merkezinin dış cepheleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi olarak değiştirildi. Ancak kültür merkezinin önündeki totem ise inadına ‘Seyhan Kültür Merkezi’ olarak kaldı. Başkan Akif Akay beyin konuyla ilgili hassasiyetini rica ediyoruz.
 
VARAN 3:
Yüreğir Belediyesi’nin ismi Yüreğir Belediyesi olarak işlem görüyor. Oysaki Cumhur İttifakı’nın adayı olan Fatih Kocaispir başkanın milli ve manevi duygulara olan inancını çok yakından bilen Yüreğirliler, Kocaispir’i tercih ederek başkan yaptılar. Şimdi Yüreğirliler bu Yüreğir Belediyesi’nin ismini T.C. Yüreğir Belediyesi olarak tabelasını değiştirmesini kendisinden rica ediyorlar. MHP’li seçmenlerinde oyunu alarak başkan olan Kocaispir’in özellikle MHP’li tabanın bu isteğine olumlu yanıt verip konunun gereğini yapacağına inanıyoruz.