Kültür ve sanata tuğla koyuyoruz

Şahin: Adana Film Festivali büyük gelişme kaydederek ilerliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verip her geçen gün ilerleme kaydettiği Film Festivali heyecanı başlıyor. 25’incisi düzenlenen festival yarın ÇUFAŞ Fuar Merkezi’nde Sıla konseriyle start alıyor ve 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan Büyük Ödül töreni ile de sona erecek.
ÖDÜLLERİN ADI ALTIN KOZA
Festivalin önceki yıllara göre çok büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Şahin, “Daha önce adı Altın Koza Film Festivali olan festivalimizi kentimizin adını daha iyi yansıtması için Adana Film Festivali olarak değiştirdik. Fakat ödüllerimizin adı hala 'Altın Koza Ödülleri' olarak devam ediyor. Biz göreve geldikten sonra festivalimizi aralıksız yaptık. Ülkemizin çok sıkıntılı süreçlerden geçtiği zamanlarda, hatta şehitlerimizin olduğu dönemlerde tabi ki konser ve eğlence kısımlarını azalttık fakat aksatmadan devam ettik” diye konuştu.
GÖRKEMLİ KORTEJ HAZIRLADIK
Adana Film Festivali’nin halka inemediğiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Şahin, “Bu eleştiriler üzerine biz de açılışı halkla başlatmak istedik. Bundan dolayı festivalimizi 22 Eylül Cumartesi günü ÇUFAŞ Fuar Merkezi’nde yapılacak olan Sıla konseri ile başlatacağız. Ayrıca bu sene çok görkemli bir kortej hazırladık. Bununla ilgili de eleştiriler geliyordu fakat kortejin halka inme anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kortejimize Oktay Kaynarca’dan Nefise Karatay’a, Emre Karayel, Burcu Esmersoy, Doğuş, Reyhan Karaca gibi çok büyük isimler de katılacak. Gelen sanatçılarımızın ilgisi bizi çok memnun etti” dedi.
CİDDİ GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ
Festivalin büyüyerek yoluna devam ettiğini, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de kültür ve sanata büyük önem verdiğini belirten Şahin, “Bu sene önceki senelere göre büyük bir gelişim kaydettik. Daha önceki yıllarda sayısı 7-8 olan sinema salonunu 11’e çıkarttık. Çok ciddi filmler prömiyerlerini Adana Film Festivali’nde yapacak. Bunlarla ilgili çok ciddi geri dönüşler alıyoruz. Yine sinemaseverlerin yakından takip ettiği Black Klansman filmiyle de açılışımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.