Kupa Ceyhan Akdam Mahallesi'nin

Gaziköy Futbol Turnuvası'nın şampiyonu belli oldu

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Gaziköy Mahallesi’nde KozanBilgi.Net isimli internet sitesi tarafından organize edilen mahalleler arası futbol turnuvasında kupayı rakibi Ayşehoca Mahallesi’ni 5-2 yenen Ceyhan Akdam Mahallesi kazandı.
 
Kurban Bayramı süresince devam eden turnuvada Gaziköy bölgesinde şehit olan 12 kahraman şehit ve tüm şehitler için dualar edilerek Kuranı Kerim okundu. Turnuvanın ilk gününde oynanan müsabakalarda Çukurören Mahallesi Kamışoba Mahallesini 3-1 yenerken Ceyhan Akdam Mahallesi ise Gaziköy Mahallesini 5-3 yenerek yarı finale katılan ilk takımlar oldular.
 
İkinci günde yapılan maçlarda ise Ayşehoca Mahallesi Hamamköyü Merkez mahallesini 5-3 yenerken Hacıbeyli Mahallesi Gaziköy Sanayi Sporu 4-1 yenerek yarı finale katılan diğer takımlar arasında yerlerini aldılar. Yarı final maçlarında Hacıbeyli Mahallesi Çukurören Mahallesini 3-1 yenerken Ceyhan Akdam Mahallesi rakibi Ayşehoca Mahallesini 7-1 lik skorla eleyerek finale çıkacak takımlar oldular.
 
Şampiyon Akdam Mahallesi sporcularını ve turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden KozanBilgi.Net Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga şampiyonluk kupasını Akdam Spor teknik direktörü Mustafa Sarıkol'a teslim ederken bir konuşma yaptı.
Manga yaptığı konuşmasında; "Yaklaşık on yıl kadar önce dönemin Kaymakamı Sayın İzzettin Sevgili'ye bu futbol sahasının yapılması için ricada bulundum. Sayın kaymakamımız çok güzel bir futbol sahasını özel idare müdürlüğüne yaptırarak Gaziköy Belediyesi’ne devretti. Fakat maalesef bu zamana kadar gençlerimiz burada tek bir maç dahi yapamadılar. Şimdi ben burada örnek bir çalışmaya imza attım. Turnuvaya katılan tüm genç kardeşlerimize, maçları yöneten kıymetli hakemlerimize büyük bir coşkuyla maçları izlemeye gelen vatandaşlarımıza, güvenliğimizi sağlayan Jandarma Komutanlığımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
 
Programda ayrıca maçları yöneten hakemlere ve takımların teknik direktörlerine KozanBilgi.Net'in teşekkür belgesi verilirken, şehit ailelerine de yine KozanBilgi.Net yöneticisi Türkeş Manga tarafından Şükran Belgesi verildi. Yılancıoğlu Tarım sahibi Hasan Yılancıoğlu tarafından şampiyon takım oyuncuları için hazırlatılan madalyalar Hasan Yılancıoğlu'nu temsilen Fedai Yılancıoğlu tarafından oyunculara takıldı.