Kurnazlık yapmasınlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Hafif Raylı Sistem Projesi'nin onaylanmamasına ait kirli ve karalamaya yönelik söylemlerinin kurnazlık olduğunu belirtip 'Hizmet üretemeyenler basiretsizliğini gizlemek, hemşerilerimizi aldatmak için büyük bir kurnazlıkla çirkin iftira ortaya atıyorlar' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Hafif Raylı Sistem Projesi’nin onaylanmamasına ait kirli ve karalamaya yönelik söylemlerinin kurnazlık olduğunu belirtip ‘Hizmet üretemeyenler basiretsizliğini gizlemek, hemşerilerimizi aldatmak için büyük bir kurnazlıkla çirkin iftira ortaya atıyorlar’ dedi.
BORÇ STOKU 1.5’İ GEÇMEMESİ GEREKİR!
Hafif Raylı Sistem Projesi’nin dış krediyle yürütülmesinin planlandığına işaret eden Sarıeroğlu, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. Maddesi uyarınca yatırım programının ilişkilendirilmesi gerektiğini belirtip “4797 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönteminin Düzenlenmesine Kanununa göre belediyenin mali durumuna göre proje teknik düzeyde değerlendirilerek karar verilir. Belediyenin toplam borç stok tutarı en son kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının oranına göre yeniden değerlendirme oranıyla artırılan miktarı aşamaz” dedi.
BELEDİYENİN BORÇ MİKTARI ÇOK YÜKSEK!
Jülide Sarıeroğlu’nun ifadesine göre 10.3 km yapım ve 42 adet HRS aracı alımından oluşan projenin 120 milyon ABD doları yani 1.6 milyar lira olduğu görülüyor. Belediyenin hesaplanın borç gelir oranı 1.9 düzeyinde olduğu için bu rakamın 1.5’i geçmemesi gerektiğinden onayın bu nedenle verilmediğini belirten Sarıeroğlu, “Hal böyle iken, kanun ortada iken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından maalesef siyasi kurnazlık yapılıyor. Bunu ayıplıyorum. Dürüst ve samimi siyaset anlayışı ile her daim doğruları söylemeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.