"Kütüphane yaptır ismini verelim"

Kocaispir, topluma mal olan özgün projeleri Yüreğir'e kazandırmak istiyor

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, ilçenin 40 ayrı mahallesine 25 m2 ebadında mini kütüphane yaptırmak için düğmeye bastı. İlki Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde yapılacak olan kütüphanelerin tasarımını belediyelerin mimarları tasarladı.
SEMPATİK VE BUTİK KÜTÜPHANE OLACAK
Başkan Kocaispir’in mini kütüphane projesine göre hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılacak olan bu kütüphanelere hayırseverlerin ismi verilecek ve belediye tarafından da teşekkür plaketi ile onurlandırılacaklar. Kütüphanelerin içerisindeki kitapların ise bağış yöntemiyle toplanması amaçlanıyor. Bu proje ile gençlerin ve çocukların kitap okuma alışkanlıklarının artırılması planlanıyor. Sempatik ve butik yapıda olacak olan kütüphaneler için belediye kasasından para da çıkmamış olacak.
DURU BALIM’IN İSMİ VERİLECEK
Öte yandan bugün toplanacak olan belediye meclis oturumunda ilki Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde yapılacak olan kütüphaneye bir süre önce böbrek kanseri hastalığına yakalanarak kaybettiğimiz Adanaspor tribün lideri Refik Gül’ün kızı Duru Balım’ın ismi verilecek. Yine bugün toplanacak olan belediye meclis oturumunda PTT Evleri Mahallesi’ndeki çocuk parkına bir şehit ismi verilmesi konusu karara bağlanacak. Başkan Kocaispir ayrıca Yavuzlar Mahallesi’ne bankamatik hizmetinin de en kısa zamanda getirilip kazandırılacağının müjdesini verdi.