M1 Adana'da trafik haftası etkinlikleri

Adana İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonu ile düzenlenen "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri M1 Adana AVM'de çocuklardan büyük ilgi gördü.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla Türkiye’de  her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü'', bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.
   Bu yıl bu etkinlikler kapsamında Adana İl Jandarma Komutanlığı’nın M1 Adana Alışveriş Merkezi’nde açmış olduğu tanıtım ve eğitim standı ziyaretçilerin yoğun katılımı  yanında özellikle çocukların  ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde  Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan stant oldukça beğenildi.
Karayolu Trafik Haftası etkinliği için hazırlanan standın özellikle çocuk ve öğrencilere yönelik zengin içerikli muhtelif broşürler gün boyunca gelen ziyaretçilere sunulurken görsel olarak standı süsleyen motosiklet özelliklerin miniklerin büyük ilgi odağı oldu. Çocuklar ve öğrencilere yönelik eğitim içeren bilgileri görevli memurlar bir taraftan standa uğrayan çocuklara sunarken gelen ziyaretçilere muhtelif promosyon ve armağanlar da ilgi çekti.
 Çocuklar ve  minik öğrenciler  “Öncelik hayatın, öncelik yayanın!”  sloganı ile kendilerine  sunulan  resim defterlerine boya kalemleriyle trafik ile ilgili düşüncelerini aktardılar. Çocuklar bunun yanında velilerinin eşliğinde temel trafik kuralları yanında görevli memurlardan trafikte hayat kurtaracak temel kuralların bilgilerini de aldılar.

Trafik Hastası M! Adana jandarma