Mali tabloyu asacak mısınız?

31 Mart seçimleri öncesinde siyasiler meydanlarda halka 'İlk icraat olarak' söz vermişlerdi.

Yerel seçimler öncesinde meydanlarda seçimi kazandıklarında belediyenin mali tablosunu belediye hizmet binasının önüne asarak halka hesap vereceklerini ve şeffaf olacaklarını belirten ve seçim kazanan belediye başkanlarına Adanalılar bu sözlerinin arkasında durarak mali tabloyu açıklamalarını istiyor.

‘ŞEFFAF OLACAĞIZ’ DEMİŞLERDİ

Yerel seçimler öncesinde aday oldukları belediyelere yönelik olarak ‘Belediyenin borç batağında olduğunu duyuyoruz’ diyerek başlayan cümleler kuran ve seçim kazanan belediye başkanlarına genel merkezleri de bu mali tabloyu açıklama görevini vermişti. Partilerinin genel başkanları ‘Bizim yönettiğimiz belediyelerde her şey şeffaf olacak’ diyerek kamuoyuna mali tablonun içeriğinin duyurulacağının teminatını vermişlerdi.

GENEL MERKEZ DENETÇİLERİ YOLA ÇIKTI MI?

Gelinen noktada belediyeler devir alındı. Törenlerle seçim kazanmanın mutluluğu yaşandı. Belediye meclisleri toplanıp görev dağılımları gerçekleştirildi. Ve belediye başkanları ilk icraatlarıyla görevlerine başlamış oldular. Özellikle CHP Genel Merkezi ‘Sayıştaş konusunda uzmanlardan oluşan ekiple devir aldığımız belediyeleri inceleyeceğiz’ sözünü vermişti. Tüm CHP’li belediye başkanları makamlarına oturduklarında kendilerine verilen brifing ile belediyenin mali durumundan haberdar oldular. Bu noktada ilçe belediyelerinin mali tablolarının acilen kamuoyu ile paylaşılarak meydanlarda verilen sözlerin acilen yerine getirilmesi isteniliyor.