Markette satılan etlere kefil mi?

Kasaplar Odası'ndan Veteriner Hekimleri Odası'na gönderme.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, 5362 sayılı yasanın gereğince geçtiğimiz günlerde bir operasyon ile yapılan baskında horoz eti ele geçirmelerinden sonra Adana Veteriner Odası’nın açıklamalarına yanıt verdi. Başkan Yağmur, Veteriner Odası yetkililerine göndermelerde bulunup ‘ben esnafımın sattığı ete kefilim. Kendisi marketlerde satılan etlere kefil mi?’ sorusunu yöneltti.
 
VETERİNERLER KASAPLARA REST ÇEKMİŞTİ
Adana Veteriner Odası yetkilileri, Kasaplar Odası’nın yaptığı ani baskın sonrasında basında yaptığı açıklamalarda Kasaplar Odası’nın yetkisi olmadığı halde denetimde bulunduğunu belirterek açıklama yapmıştı. Oda Başkanı Nihat Köse, etlerin kaçak ya da kaçak olmadığını denetleme ve karar verme yetkisinin odalarında olduğunu belirterek ‘herkes görevini bilsin’ diyerek atıfta bulunmuştu. İşte bu açıklamalar Kasaplar Odası ile Veterinerler Odası’nı karşı karşıya getirdi. Veterinerler Odası, mühürlenmiş etlerin kaçak olmadığını ve kendilerinin ise sürekli olarak denetim yaptıklarını belirterek yaptıkları açıklama ile adeta rest çekmişlerdi.
 
BOŞ KONUŞMASINLAR, HODRİ MEYDAN…
Başkan Yağmur Veteriner Odası’nın denetleme yetkisinin olduğuna işaret edip ‘Önerim şudur ki sayın oda yetkilileri klimalı odalarından çıkarak denetime çıksınlar. Marketlerde satılan et ve süt ürünlerini denetlesinler. Kaçak kesim hanelerin adresleri kendilerinden mevcuttur. Bana versin ben onları da denetleyeyim. Ben yetkimi kullanarak halkın sağlığı ile oynayanlara karşı mücadele ediyorum. Konuyla ilgili her ortamda tartışmaya hazırım. Hodri meydan diyorum. Konuyla ilgili açıklama yapmalarını dilerdim. Böyle boş konuşma olmaz. Yakaladığımız kokmuş horoz eti kimseyi rahatsız etmesin’ dedi. Yağmur’un bu hodri meydanına veteriner odasının nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.