Meclisten halk yararına kararlar zinciri

Dün toplanan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisinde halk yararına önemli olan kararlar alındı. Lavanta dağıtımında alınan yüzdenin kaldırılması, süs bitkisi ve akıllı sera üretimi için yeni bir kooperatifin kurulması, geçici işçilerin vizelerinin yeniden uzatılması, akıllı bisiklet istasyonlarının kurulması ile kahveci esnafına yardım edilmesi konularına meclis olumlu yaklaşım gösterdi.

Dün toplanan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisinde halk yararına önemli olan kararlar alındı. Lavanta dağıtımında alınan yüzdenin kaldırılması, süs bitkisi ve akıllı sera üretimi için yeni bir kooperatifin kurulması, geçici işçilerin vizelerinin yeniden uzatılması, akıllı bisiklet istasyonlarının kurulması ile kahveci esnafına yardım edilmesi konularına meclis olumlu yaklaşım gösterdi.
 
KARARLAR NEYİ İÇERİYOR?
Alınan kararlara göre Lavanta dağıtımı sırasında halktan alınan yüzde 5 oranındaki katkı payı kaldırıldı. Mevsimlik ve çok yıllık bitkilerin üretimi, teknolojik yatırımların yapılması adına 6 milyon lira değerindeki hibe destekli olan çalışmanın hayata geçirilmesi için yeni bir kooperatifin kurulması teklifi de komisyonlara sevk edildi. Geçici işçilerin vizelerine bir yıllık onayın verildiği mecliste akıllı bisiklet istasyonunun kurulması da onay alan maddeler arasında yerini aldı. Öte yandan Adana’da sayıları binin üzerinde olan ve aylık geliri 2 bin liranın altında olan kahvehane işletenlere bin lira maddi destek verilmesi konusu da meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara sevk edildiler. Bu kararların hafta sonuna kadar komisyonlarda görüşülerek meclise getirilerek oylanması bekleniliyor.