MEDLİNE HASTANESİ BUNU YAPARSA!

Adana'da Özel Medline Hastanesi'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Hastane idaresi, Onkoloji Polikliniğinde görev yapan Doç. Dr. Hakan Sakallı'nın haberi olmadan sahte evrak düzenleyerek Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bu evrakları gönderip işleme aldırarak doktoru istifa etmiş gibi gösterdi. Yerine ise Dr. Veysel Haksöyler'i işe başlattı. Oysaki Medline Hastanesi'nde bu branşta tek bir kadro vardı. Sakallı'nın çalışma izni iptal edilip zorunlu olarak izne gönderildi. Sakallı ise hak aramak için bir yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

Adana’da Özel Medline Hastanesi’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Hastane idaresi, Onkoloji Polikliniğinde görev yapan Doç. Dr. Hakan Sakallı’nın haberi olmadan sahte evrak düzenleyerek Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu evrakları gönderip işleme aldırarak doktoru istifa etmiş gibi gösterdi. Yerine ise Dr. Veysel Haksöyler’i işe başlattı. Oysaki Medline Hastanesi’nde bu branşta tek bir kadro vardı. Sakallı’nın çalışma izni iptal edilip zorunlu olarak izne gönderildi. Sakallı ise hak aramak için bir yıldır hukuk mücadelesi veriyor.
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Gazetemize Doç. Dr. Hakan Sakallı’nın avukatı olan Mahmut Bülbül’ün verdiği bilgiye göre, Doç. Dr. Hakan Sakallı Medline Hastanesi’de 8 yıl hizmet verdi. Çalışma izninin iptal edildiğini Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne gittiğinde öğrenen Hakan Sakallı, hak aramaya başladı ve Hastane Müdürü Musa İnal, istifa ettiğine dair dilekçeye imza koyan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane Müdürü Musa İnal ile görüşen Hakan Sakallı, Müdür İnal’ın ‘Hastanemiz bu işten zarar görür ama daha çok siz zarar görürsünüz’ tepkisiyle karşılaştı. Mağdur edilen Sakallı’yı da zorunlu izne gönderip slotlarını kapattılar. Mağdur olan Sakallı hastaneye avukatını davet edince de hakkında “hastaneyi karıştırdı” gerekçe gösterilip iş akdi feshedildi.
 
SAHTE İMZANIN SAHİBİNE ULAŞTI
Doç. Dr. Hakan Sakallı yılmadı ve Adana 7.İş Mahkemesi’ne başvurup “İşe iade davası” açarak davayı kazandı. İstifa dilekçesini sahte olarak hazırlayıp imza atanın peşine düştü. Adana Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğü’ne gönderilen imzalar tetkik edildiğinde kuvvetle muhtemel olarak diye tutulan resmi evraka göre imzayı hastanenin Başhemşiresi Ö.K’nin imzaladığı kanaatine varıldı. Bu kanaatten sonra Doç. Dr. Hakan Sakallı, evrakları imzalayarak Adana İl Sağlık Müdürülüğü’ne gönderen Hastane Müdürü Musa İnal ve Ö.K hakkında da suç duyurularında bulundu. Bütün bu hukuk mücadelesini verirken Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne de derdini anlatmaya çalıştı ama bir türlü başarılı olamadı.
 
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İFADESİNİ DAHİ ALMADI
17 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen sahte istifa dilekçesiyle başlayan hukuk mücadelesini bir yandan veren Doç. Dr. Hakan Sakallı, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurup “denetim görevinizi yapın” dedi. Ortada haksız kazanç ve kamu zararının olduğunu o tarihte Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bir türlü izah edemedi. Çalışma belgesi imza karşılığı Hakan Sakallı’ya verilmesi gerekirken başka bir doktora verildi. Mağdur Sakallı, ön inceme başlatan il müdürlüğünün araştırmasının sonucunu bekledi. Ön incelemede mağdur olan Hakan Sakallı’nın ifadesine İl Sağlık Müdürlüğü başvurma ihtiyacı duymadı. Hakan Sakallı 26.6.2019 tarihinde idari soruşturma açılmasında bulunmasını isteyerek noterden ihtar gönderdi.
 
İDARE MAHKEMESİ’NDEN HUKUK DERSİ
 
Adana İl Sağlık Müdürlüğü, idari soruşturma talebinden sonra hukuk mücadelesi veren Sakallı’ya gönderdiği cevabi yazıda “…herhangi bir idari kusur ve ihmale dair delil ve/veya emareye rastlanılmadığı ancak sahte imza konusunda adil süreçler sonucunda tekrar idari yaptırım olup olmayacağının netleşeceği görüş ve kanaatine varılarak” denilmek suretiyle idari inceleme yapıldığı belirtilerek sorumlular hakkında idari soruşturma açılması talebi red edildi. Sağlık Müdürlüğü’nün bu red işlemi içinde Adana 2.İdare Mahkemesi’ne Hakan Sakallı dava açtı. Adana 2.İdare Mahkemesi bu talebi yerinde buldu ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün kararını iptal etti. Mahkeme “İdari soruşturma açılması gerekir” diyerek de hukuk dersi verdi.
 
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ŞİKAYET EDECEKLER
Adana İl Sağlık Müdürlüğü ise mahkeme kararını yerine getirmek zorunda olmasına karşın nedense mahkeme kararına karşılık 7 Ocak 2020 tarihli mahkeme kararıyla verilen dilekçeyi işleme koyup gereğini yapmadı. Doç. Dr. Hakan Sakallı, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki mahkemenin kararını yerine getirmeyen sorumlular hakkında tazminat davası açarak haklarında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar. Adana İl Sağlık Müdürlüğü koltuğunda o tarihte Dr. Ahmet Özer oturuyordu. Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak da Dt. Süleyman Dilek görev yapıyordu. Adana İl Sağlık Müdürlüğü koltuğunda şuan Dr. Halil Nacar görev yapmakta olup ilgili hastanedeki bu sahte imza ile oluşturulan hukuksuzluk konusunda nasıl bir işlem başlatacağı merak konusu oldu. Av. Mahmut Bülbül, Sağlık Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulunarak “Bu hukuksuzluğa dur deyin” dedi.