MEHMET KILIÇKAYA'YA GÜVEN OYU

Adana, Akçatekir, Pozantı ve Boğaz Mahalleri arasında, 1994 yılından beri, aralıksız yolcu taşımacılığı yapan, Akçatur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin, Olağan Mali Genel Kurulu, 10 Mayıs 2018 Perşembe gün öğleden sonra, Kooperatif Konferans salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, gündem maddelerine geçildi.

Adana, Akçatekir, Pozantı ve Boğaz Mahalleri arasında, 1994 yılından beri, aralıksız yolcu taşımacılığı yapan, Akçatur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin, Olağan Mali Genel Kurulu, 10 Mayıs 2018 Perşembe gün öğleden sonra, Kooperatif Konferans salonunda,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, gündem maddelerine geçildi.
 Bir dönemin dışında, 25 yıldır Kooperatif Başkanlığını,  disiplinli ve taviz vermeyen tavırları ile yöneten, araç kaptanları ve yolcular arasında, tarafsız bir yönetim sergileyen Mehmet Kılınçkaya, tekrar üç yıllığına güven tazeledi.
 Yıllık, Olağan Mali Genel Kurul olarak başlayan, Kooperatif toplantısında, bazı üyelerin “ SEÇİM İSTİYORUZ” şeklindeki önerisi, gündeme alındı.  Yapılan oylamada  Mehmet Kılınçkaya, 2020 Yılını da kapsamak üzere üç yıl için, oy birliği ile, Başkanlığa “DEVAM” denildi.
  Karataş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yaşar Yarar, Karataş  Minibüs Durak Kooperatifi Başkanı Savaş Altan, Bakanlık Temsilcisi Ticaret İl Müdürü Mehmet Tanrıverdi’nin görevli, MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar’ın, konuk olarak katıldığı  Kooperatif seçiminde,  Kongrenin açılışını ve sunum konuşmasını, Başkan Mehmet Kılınçkaya yaptı.
Kooperatif üst yöneticilerine, Gümrük Tekel Bakanlığı Temsilcisine, misafir Karataş Kooperatifi ve Yönetimine, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar’a, kongreye katılan üyelere teşekkür ederek,  bilgilendirme konuşması yaptı.
 GÜNDEM
 Teklifi ve oylama sonrası Divan Başkanlığına, Kooperatif ortaklarından Ali Çapar, Katipliklere, Ahmet Körkün ve Ahmet  Yalçın  oy birliği ile seçildiler.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı  sonrası, Üyelerden Aziz Kuşkaya, bir gurup arkadaşının imzası ile, Yıllık Olağan Mali Genel Kurula, seçim gündeminin de eklenmesini istedi.  Oy birliği ile kabul edildi.
 BİLGİLENDİRME
 Başkan Mehmet Kılınçkaya, gündemin kabulü sonrası  yaptığı bilgilendirme  konuşmasında, şunları söyledi:
“Yeni  yasa ile, Kooperatif seçimleri  üç yıllık olarak belirlendi.  Aynı şekilde, Esnaf  Kefalet Kooperatifinin seçimleri de, üç yıl olarak tespit edildi.  Ben, 25  yıldır, Başkanlığınızı  yapmakta olup, zaman, zaman zor günler yaşadım.
 Ama, birlikte bunları atlatıyoruz.  2015 yılından beri, en önemli konu ise, plaka tahdidi oldu.”
 MERAK ETMEYİN
 Başkan Kılınçkaya, açıklamasında Büyükşehrin, Pozantı için plaka tahsisini
500- U ve 500-P olarak, çok yüksek bir sayıda belirlediğini, bunun üzerine de üyelerin, büyük zarara uğrayacağının ortaya çıkması ile, harekete geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Diğer Kooperatif Başkanları ile birlikte,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlüye giderek, plaka sayısı artırımının çok fazla olduğunu, detaylı olarak kendisine anlattık.
 Hemen ilgilenip, Daire Başkanına talimat vererek, Plaka sayısı artırımını durdurulmasını  emretti.  Ve  böylece, kooperatifimizin 70 olan plaka sayısının da,   artırılmaması konusunda, gerekli talimatı verdi. Ve alınan,  plaka sayısında da, düşme olacağını ifade etti.
 PLAKA DEVRİ
  Akçatur Kooperatif Başkan Mehmet Kılınçkaya, Kooperatif ortaklarının, araç satışlarındaki plaka devrinin, daha önce Trafik Şube Müdürlüğünce  yapıldığını ancak, bunun Büyükşehre devri  sonrası, plaka devrinde, Büyükşehrin yetkili  kılınmasına, itiraz ederek karşı çıktıklarını, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve  önemli bir mesafeyi de, aştıklarını ifade etti.
Misafir olarak  bulunan, Karataş Durak Başkanı da, Mehmet  Kılınçkaya’nın bu konuda, diğer Kooperatiflere örnek olacak, bir çalışma sergilediğini belirterek,  kendisine teşekkür etti.
 YETKİ
 Gündem Maddesi gereğince, Faaliyet ve Denetleme Kurulu Raporları okunarak, oy birliği ile, kabul ve ibra edildi. Kooperatife ait, eski aracın 50 Bin TL’ye satılıp, yeni bir aracın, 80 Bin TL civarında rakamla  alınması  konusunda, Başkana yetki  verildi.
 AİDAT
 Gündemin bir diğer maddesi ise, araç başına yıllık bin lira olan ve  yaklaşık dört yıldan beri artırılmayan aidat miktarının, değişen ekonomik şartlara göre,  yeniden tespiti istendi.
Üyelerden bazıları eski miktar olan,  Bin Lirada kalmasını önerirken, bazıları  1.100- 1.200 TL olması konusunda görüş belirttiler.
Yapılan oylamada, yıllık aidat ücreti 1.100 TL  olarak ve üç eşit taksit halinde, Haziran -Temmuz -Ağustos aylarında, tahsil edilmesi kararlaştırıldı.
 MAAŞLAR
 Başkan Mehmet Kılınçkaya, kendisinin ve ikinci  Başkanın, uzun bir süreden beri, 1.750 TL Maaş aldıklarını, 2. Başkanı özellikle yaz sezonunda, çalıştırmak zorunda kalacağını, aksi takdirde, bu dönem için bir elaman alma zorunluluğu ortaya çıkacağının dikkate alınarak, maaşların artırılmasını talep etti.
Ve görüşmeler sırasında etik olarak,  kendisinin salonda  bulunmasının, doğru olmayacağını belirterek, üyelerin kendi inisiyatifleri doğrultusunda karar almalarının, uygun olacağını belirterek, toplantıyı belli bir süre terk etti. 
 Görüşmelerde, aylık  2 Bin ile  2 Bin yüz  ve  2 Bin iki yüz elli  Lira olması konusunda,  görüşler ortaya sürüldü.  Gümrük ve Tekel Bakanlığı Temsilcisi söz alarak Kooperatif Başkanlığının, göründüğünden çok daha zor olduğunu, hakkaniyet açısından, tespit edeceğiniz rakam, iş morali açısından da etkileyici olmalıdır. Benim size önerim aylık ücreti,  bu şartlar altında değerlendirmenizdir” dedi.
 Oylama sonrası, Başkan ve İkinci Başkanın, 2018 yılı maaşı, eskisi gibi 1.750 TL olarak kaldı. 2019 da, 250 TL artırımla 2 Bin TL’ye,  2020’de 250 TL artırımla, 2.250 TL  olarak, Gümrük Bakanlığı yetkilisinin önerisi dahilinde, kabul edildi.
Daha sonra, toplantıya katılan Kılınçkaya, üyelere aşağıdaki öneri ve tavsiyelerde bulundu.
 “TÜRKÜ DİNLEMEM, DERT DİNLERİM”
 Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Kılınçkaya konuşmasına şöyle  devam etti:
“Arkadaşlar işimiz zor. Bunu takdir ediyorum. Ancak, bu zorlukları ve sıkıntıları, asla yolcularımıza yansıtmayalım. Sizlere, şahsen hakaret edilmediği sürece asla, yolcularla ne muhatap olacaksınız, ne de karşılık vereceksiniz.
 Emanet  getirip götürmede, fahiş fiyatlar istemeyin. Vatandaşlarımızın alım gücünü biliyoruz. Para emaneti almakta mecbur değilsiniz. Sizlere teslim edilecek olan,  emanetler için de, fiş bastırdım. Onları mutlaka kullanın.
Gönderici  ve alıcıdan, kimlik sorun.  Ben, türkü dinlemesini bilmem. Ama, yolcularımın ve üyelerimin, dertlerini dinlemesini de, çok iyi  bilirim.
Bu konuda, asla kırıcı olmayın. Ben başkan olarak,  yolcularımızın ve sizlerin arasında, tarafsız bir şekilde hareket eden bir yöneticiyim” dedi. Ve  kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 ÜNAL’IN ÖNERİSİ
 Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifinin, 20 yıllık  yolcusu olan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’da, söz alarak şunları söyledi.
 “  Şahsım ve Yolcular adına, sizlere teşekkür ediyorum. Akçatur Kooperatifinin, disiplini ile bilinen Başkanı, Mehmet Kılınçkaya’ya, durak yöneticilerine ve tüm araç kaptanlarına, yolculara  karşı, gösterdikleri hassasiyet ve yaptıkları sağlıklı taşımacılıktan dolayı, teşekkür ediyorum.
Akçatur ve Karataş  Durak Kooperatiflerini, bir Sivil Toplum Örgütü olmasının yanı sıra, “ GÖNÜL KOOPERATİFİ” olarak da,  değerlendiriyorum.
Birlikte yapmak olduğumuz, bu gönül yolculuğunun, kazasız -belasız karşılıklı, Sevgi ve Saygı  çerçevesinde, devam ediyor olmasının yanı sıra, sizi kıran yolcularınıza da, göstermekte olduğunuz hoşgörünün, devam edeceğine inanarak, Genel Kurulunuzun başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 TELEFONLARA İKAZ
 Ünal, bir başka önerisi olacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“Sayın Başkan.  Bazı yolcular, yol boyunca yüksek sesle ve durmaksızın, cep telefonları ile konuşarak, diğer yolculara rahatsızlık veriyorlar.
Bu  konuda, araç kaptanlarına ikaz yetkisi vermeniz, önemli bir karar olacaktır.
 Aksi takdirde, bu uyarıyı  diğer yolcuların yapması,  zaman, zaman, tartışmalara 
Sebebiyet veriyor” dedi.
 Başkan Kılınçkaya, bu değerlendirmenin çok yerinde olduğunu belirterek,  minibüs sürücülerine, bu  konuda kimseyi kırmadan, ikaz edebileceklerini  konusunda yetki verdi.
 ÜNAL’A TEŞEKKÜR
 Akçatur Kooperatifi Başkanı Mehmet Kılınçkaya, Ünal’ın konuşması bitiminde, şunları söyledi:
“Tamer bey, 20 yıldır Pozantı’da gazete çıkararak, dertlerimizin ve sorunlarımızın çözümünde, hep yanımızda oldu. 
Kendisi, bir meslek aşığıdır. Bundan dolayı, yeri geldiğinde emekli maaşını bile harcayarak,  Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, yayın hayatını, büyük bir özveri ile sürdürmekte olmanın yanı sıra, gerçekleri de yazmasından dolayı, kendisini kutluyor ve  teşekkür ediyoruz” dedi.
 GÖREV ALANLAR
 Genel Kurul sonrasında,  Mehmet Kılınçkaya  tekrar Başkan olurken, Yönetim Kurulunda ise, Yılmaz Çulha, Hüseyin Kızılkan, Mehmet Sezgin, Zafer Atila, Kamil Karakaya, Mete Altay ve Hasan Hüseyin Kuzey  görev aldılar. 
 Denetim Kurulunda ise, Ahmet Yalçın, Saadettin Uludağ  ve İsmail Karakaş’ında, görev alan isimler  oldukları öğrenildi.
Toplantı bitimi sonrasında,  hatıra fotoğrafları çekildi. Toplu halde, ARZU LOKANTISINDA öğle yemeğine gidildi.