Memur dostu Kocaispir

Yüreğir Belediyesi'nde görev yapan sendika üyesi olan ve olmayan tüm memurları kapsayacak şekilde sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanarak yüzde 25 oranında artış sağlandı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir'in memurları düşünerek getirdiği iyileştirme isminin 'memur dostu Kocaispir' olarak nitelendirilmesine neden oldu.

Yüreğir Belediyesi’nde görev yapan sendika üyesi olan ve olmayan tüm memurları kapsayacak şekilde sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanarak yüzde 25 oranında artış sağlandı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’in memurları düşünerek getirdiği iyileştirme isminin ‘memur dostu Kocaispir’ olarak nitelendirilmesine neden oldu.
Dün Yüreğir Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili imza töreni vardı. Bem-Bir-Sen genel merkezinden gelen yetkililer ile masaya oturan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, yüzde 25 oranındaki artış ile memurların sosyal denge tazminatlarının 992 liradan bin 240 liraya yükseldiğinin altını çizdi.
Yapılan sözleşme ile sözleşmeli personelin denge tazminatları yüzde 25 ila yüzde 50 oranında artırılarak 620 liraya yükselirken, yıl içerisinde toplamda 10 günü aşmayan sağlık rapor izinlerinden ve hastanede yatış ile heyet raporlarından sosyal denge tazminatı kesmeme kararı alındı. Yine sözleşmeye göre sendika üyesi olsun veya olmasın tüm memurların sözleşme aidatını 1 aidat olarak belirleyerek adaleti ve eşitliği sağlama konusunda böyle bir karar alındı.
Sözleşme töreninde konuşan Başkan Fatih Kocaispir, memurlara yönelik yaptığı konuşmada ‘Saat 5 olup mesai bitince çalışmanız bitmiş gibi düşünmeyin. Yüreğir’de aç, susuz, bizden yardım bekleyen insanların varlığını aklınızdan çıkarmayın. Onlara hizmet götürmek için kendinizi görevli sayın. Bu kardeşiniz sizin her zaman yanında yer alacaktır. Sizden de el birliği ile bizlere destek vererek çalışmanızı istiyorum. Yüreğir’in sizin hizmetlerinize ihtiyacı var’ dedi.
Kocaispir, Yüreğir’de adil ve hakkaniyet ölçülerinden uzaklaşmadan bir hizmet vereceklerini ve bunu da tüm Yüreğir halkının yakından izleyerek göreceğini sözlerine ekledi.