Memur Sen hak arayışında

Memur-Sen, Çukurova Üniversitesi çalışanları için altıncı kez basın açıklaması yaptı. Memur-Sen her çarşamba olduğu gibi dün de Çukurova Üniversitesi çalışanlarının haklarınınn takipçisi oldu. Memur-Sen, TEB'in önerdiği banka promosyon miktarının kabul etmediklerinin ve mücadeleye devam edeceklerinin açıkladı.

Memur-Sen, Çukurova Üniversitesi çalışanları için altıncı kez basın açıklaması yaptı. Memur-Sen her çarşamba olduğu gibi dün de Çukurova Üniversitesi çalışanlarının haklarınınn takipçisi oldu. Memur-Sen, TEB’in önerdiği banka promosyon miktarının kabul etmediklerinin ve mücadeleye devam edeceklerinin açıkladı.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Çukurova Üniversitesi Temsilcililğnde yaptığı basın açıklamasında, Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen sendikaları olarak 17Temmuz 2023 tarihinde  banka promosyon sözleşme taslağını Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne  bildirdiklerinin ve o günden bugüne geçen sürede üyelerimizi bilgilendirmek için mesaj, sosyal medya, basın açıklaması gibi  yöntemlerle üyelerinee ve Çukurova Üniversitesi çalışanlarına ulaştıklarını hatırlatarak, “Çukurova Üniversitesi çalışanları adına mücadele devam ediyoruz” dedi.

Nennioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Çukurova Üniversitesi 2024-2025 yıllarını kapsayan banka promosyon ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayan kapalı zarf ve açık artırma usulüne göre 31.10.2023 tarihinde yapılmıştır. İhalede en yüksek teklifi 15.000 TL ile Türkiye Ekonomi Bankası vermiştir.
Üniversite çalışanları ve sendika üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerde ve anket çalışmalarında; Çalışanlar Türk Ekonomi bankası'nın 2 yıllığına peşin olarak verdiği 15.000 TL promosyonu yetersiz bulmuştur. Çalışanlar Promosyon talep etmeksizin kamu bankasından maaş almayı kabul etmemiştir. Çalışanlar Türk Ekonomi Bankasının vermiş olduğu promosyon teklifini yükseltmesi şartıyla kabul edilebilir olduğunu belirtmişlerdir.

Bunun üzerine üyelerimizin talebini  03.11.2023 tarihli yazımız ile Çukurova Üniversitesi yönetimine; Türk Ekonomi Bankası davet edilerek, tekrar pazarlık yapılması ve çalışanlar lehine promosyon miktarının artırılmasını talep ettik.

Sonuç olarak yapılan promosyon ihalesi hiç bir yasaya tabi olmayan tamamen çalışanlar lehine her türlü iş ve işlemlerin yapılabileceği bir zemindir.

Çukurova Üniversitesi yönetimi bizim bu yazımızı dikkate alarak banka ile görüşerek promosyon miktarını 15 bin 750 TL ye çıkarmıştır.

Öncelikle Çukurova Üniversitesi yönetiminin çalışanlar lehine hareket ederek promosyonu yükseltmek için çabasını kutluyorum.

Üyelerimiz arasında 06.11.2023 tarihinde yapmış olduğumuz anket ;
TEB’in verdiği 15 bin 750 TL teklif kabul edilsin yüzde 34; TEB’in verdiği 15 bin 750 TL teklif kabul edilmesin mücadeleye devam edilsin yüzde 66 şeklinde sonuçlanmıştır.
Memur-Sen olarak teklifi kabul etmeyerek mücadeleye devam kararı alınmıştır.

Bizim talebimiz Türk Ekonomi Bankası davet edilerek, tekrar pazarlık yapılması ve çalışanlar lehine promosyon miktarının artırılmasıdır.

Türk Ekonomi Bankası promosyon ihalesini almak için hevesli ve kararlı olduğunu ihale günü göstermiştir.
Çalışanların kazanımı olması halinde sendikamız üniversite yönetiminin vereceği kararın yanında olacaktır.”
Basın açıklamasına, Eğitim Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı Mehmet Benli, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Bora Mesutoğlu, İlyas Okutan, Ali Acarca, Sağlık-Sen Gençlik Kolları Başkanı Kazım Anıl Polat, eğitim ve sağlık çalışanları katıldı.