Menevşe: ''Bağış yapmakta sakınca görmedik''

ATO'nun başkan ve yöneticilerinin FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları gerekçeli yargılamaları sürüyor

Adana 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ATO Başkanı ve yöneticilerinin FETÖ/PDY’ye finans sağladıkları gerekçesi ile açılan davaya devam edildi. Mahkemede kendisini  savunan ATO Başkanı Atila Menevşe, İncirlik Tanker Üs Komutanlığı’na davet edilmeleri ile Kartal Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği’ne yardımların nasıl gerçekleştirildiğini anlatıp ‘bağış yapmakta sakınca görmedik’ dedi.
ÖNCE İŞLETİLDİĞİMİZİ SANDIK!
Aralarında Şahin Güneşer, Zübeyt Şendur, Muzaffer Emin Yumuşak, Erdinç Güneyli, Mehmet Özel ve Emine Nargile’nin de sanık olarak yargılandığı dosyada savunma yapan ATO Başkanı Atila Menevşe, İncirlik Üs Komutanı olan Bekir Ercan Van’ın kendisini aradığını ve üsse davet ettiğini, konuyu ATB, ASO ve AOSB Başkanlarıyla paylaşarak onlara da böyle bir davetin geldiğini öğrendiğini söyledi. Diğer oda başkanlarının da daveti olumlu karşıladıklarını belirten Menevşe, ‘Önce garipsedik. İlk kez böyle bir davet alıyorduk. Hatta işletildiğimizi düşünerek araştırdık. Telefon açan kişinin komutan olduğuna ikna geldik. Bunun üzerine üsse gittik. Kendisi konuşmalarında birliğin inşaat ihalelerinin olduğunu ve Adanalı müteahhitlerin ve iş adamlarının bundan yararlanamadığını söyledi. Daha sonra da Kartal Vakfı’nın hesabına şehit aileleri için yardım talep etti. İrtibatı sağlamak adına da odamıza kayıtlı üyelerin isim, adres ve telefon bilgilerini istedi. Sakınca görmedik ve verdik’ dedi.
BATTANİYE YARDIMINDA BULUNDUK
Mahkeme tarafından Kimse Yok Mu Derneği’ne yardım konusunu sorduğunda Başkan Menevşe, 2014 yılında mültecilere yardım konusunun gündemde olduğunu ve bu konuda duyarlı olmak istediklerinde Kimse Yok Mu Derneği’nin mültecilere battaniye almak için kampanya düzenlediklerinden haberdar olduklarını söyledi. Menevşe, toplumun yarayan kanası konumundaki mültecilere yardımın ulaştırılmasının bir insani görev olarak görüldüğünü düşündük ve bu yardımı yapmada sakınca görmedik’ dedi. ATO’ya başkan olduktan sonra başka adayların listesinden seçilen isimlerle yönetim kurulu üyesi olarak çalışma imkanı bulduğunu ve bunun da sıkıntılar yarattığını mahkemede dile getiren Sanık Atilla Menevşe, Genel Sekreter Ahmet Nevruz’un uyarılarını da dedikodu bildirim olarak değerlendirip itibar etmediklerini söyledi.
 

ATO FETÖ yargılama