Menevşe'ye hapis cezası

FETÖ davasında yargılanır iken yeniden ATO adayı olmuş ve başkan seçilmişti.

FETÖ/PDY davasında yargılanan Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe son seçimlerde başkanlığa yeniden talip olmuş ve başkan seçilmişti. İşte o isim yani Atilla Menevşe, hafta içinde yapılan yargılamada karar duruşması sonrasında 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı.
 
BANK ASYA’YA PARA YATIRMA KONUSU
 
Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık olarak Atilla Menevşe ile birlikte yargılanan Zübeyt Şendur ile Mehmet Özel ve avukatları da duruşmaya katıldılar. Mahkemede ifadesine başvurulan Mehmet Özel ifadesinde “Ticaret Odasında yönetim kurulu üyesiydim. Odanın parasının Bank Asya'ya yatırılması konusunda herhangi bir katkım ve iradem olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ederim.” dedi. Diğer sanık olan Zübeyt Şendur ise suçlamaları kabul etmeyerek beratını istedi.
 
YARGILAMA SONUNDA KİMLER BERAAT ETTİ?
 
Duruşma savcısı daha önceki mütalaasını tekrar ederek Menevşe ve Şendur’un cezalandırılmasını, diğer sanıkların berat etmesi yönünde görüş beyan etti. Mahkeme heyeti ise kararını vererek ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan sanık Atila Menevşe'yi 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırarak, "yüklenen suçun sanıklar tarafından işlenmediğinin sabit olması" gerekçesiyle de sanıklar Şahin Güneşer, Zübeyt Şendur, Mehmet Özel, Erdinç Güneyli, Emine Nargile ve Muzaffer Emin Yumuşak'ın beraatına karar verdi.