Menevşe'ye karşı ittifak

ATO meslek komitelerinin seçim sonuçlarına göre Mehmet Şahbaz ve Şaban Baş birleşme kararı aldı.

Adana Ticaret Odası’nın 1 Nisan tarihinde yapılan meslek komiteleri seçimleri sonrasında başkan adayı olmayı düşünen 3 isimden Mehmet Şahbaz ve Şaban Baş, ortak yönetim kurulu oluşturmak için anlaştılar. Bu anlaşmaya göre Mehmet Şahbaz Başkan, Şaban Baş ise Başkan Yardımcısı olmayı kabul eder iken Meclis Başkanının ise İsmail Acı olacağı belirtiliyor.
MENEVŞE ARADAN SIYRILACAKTI!
Mehmet Şahbaz ile Şaban Baş’ın ittifak yapmayarak ayrı listeler ile başkanlık yarışına girmeleri halinde mevcut başkan olan Atilla Menevşe’nin seçimleri kazanma ihtimalinin yüksek olmasının buittifaka zorladığı kulislerde konuşulmaya başlanıldı. Atilla Menevşe’nin mevcut seçim sonuçlarıyla başkanlığı yeniden kazanabilmesi için, diğer adaylardan birisiyle ittifak yapması gerektiği ifade edilir iken, Menevşe’nin yeniden başkan olmaması adına ittifak görüşmesinin yapılarak karara bağlandığı öğrenildi.
BAŞ: BAŞKA FORMÜL YOKTU
Başkan adaylarından olan ve Mehmet Şahbaz ile ittifak yapmaya karar kılan Şaban Baş, neden böyle bir ittifak yaptığı yönündeki sorumuza verdiği yanıtta ‘Şayet birleşme olmasa Atilla Menevşe aradan sıyrılıp çıkacak’ yorumunda bulundu ve ittifakı doğruladı. Meslek komitelerinde seçim kazanan isimlerin irdelenmesi halinde hiçbir adayın tek başına başkan olamadığına işaret eden Şaban Baş, seçim sonuçlarının kendilerini bu noktaya getirdiğini ve adil bir yönetim kurulu paylaşımının yapılarak Adana’nın daha ileri noktalara taşınacağını söyledi. Öte yandan ATO Meslek Komitelerine seçim meclis üyelerinin 7 Nisan tarihinde toplanarak yönetim kurulunu seçecekleri ifade ediliyor.