Mercimek: Adana deyince de Elmalı aklımıza gelsin

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın gündeme getirdiği Elmalı Kayak Projesi'nin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak, '' Erzurum deyince Palandöken, Bursa deyince Uludağ akla geliyor. Adana deyince de Elmalı aklımıza gelsin. Bunun takipçisi olacağız Mustafa Başkan' dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın gündeme getirdiği Elmalı Kayak Projesi’nin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak, ‘’ Erzurum deyince Palandöken, Bursa deyince Uludağ akla geliyor. Adana deyince de Elmalı aklımıza gelsin. Bunun takipçisi olacağız Mustafa Başkan” dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek, Şubat ayı ölüm yıldönümü, vakalarla dolu bir ay olarak hissiyati tarihe geçer. Biraz önce Cemal beyler de söyledi. İdlib’deki 33 şehidimizin ölüm yıldönümü. Allah’tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar, başınız sağ olsun, Allah rahmet diyoruz ama, onun babası, çocuğu, hanımı ve evdeki huzuru tamamen yok oluyor. Onun için diyorum ki, ateş düştüğü yeri yakıyor. İnşallah, ülke olarak şehit verecek pozisyonda kalmayız. Şehit vermekten ve terörden bir an önce kurtuluruz” dedi.
ERBAKAN’I ES GEÇMEDİ
“Yine, Şubat ayında Türk siyasi tarihinin unutulmaz ismi sayın Erbakan’ın ölüm yıldönümü” diyerek sözlerine devam eden Mercimek, Erbakan’ın vatanını-milletini seven biri olduğunu söyledi. “Rahmetli Ecevit ile beraber Kıbrıs adasını bizim haritamıza katan biriydi” diyen Mercimek, “Ayşe Tatile Çıksın parolasıyla, Kıbrıs o zaman Rumların elinden alınmıştı. Bir de, Yaşar Kemal diye bir şair-yazarımız vardı. Ölüm yıldönümü de Şubat’a denk geldi. Sayın Zeydan Başkan’ın Yaşar Kemal Kültür Evini hayata geçirmesi son derece önemli. Adana’nın gururu olan Yaşar Kemal’i Zeydan Başkan’ın yaptığı kültür evi sayesinde bir kez daha yad etmiş olduk” şeklinde konuştu.
AKŞENER’İN DİK DURUŞUNU HATIRLATTI
28 Şubat olayına da değinen Recai Mercimek, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in yaşadığı bir olay. O zaman İçişleri Bakanıydı. O, mukdedir generaller ‘gelirsek seni sülalenizle beraber meclisin önünde asarız’ diye tehdit etmişlerdi. Genel Başkanımız da şu cevabı vermişti: “Buyurun, gelin makamda oturuyorum” diyerek makamını terk etmeyecek kadar cesurane davranmıştır. Bu da Türk siyasi tarihinde siyasal kimlikte tanınacak bir olaydır. Çünkü, darbeler pek iyi olmaz, iyi anılmaz. Dolasıyla, genel başkanımızın orada olması ve makamını terk etmeden cesurane şekilde mücadele vermesi takdire şayandır. Dün Dünya Kadınlar Gününü de kutladık. Genel Başkanımızın hanım olması da, bütün kadınları temsilen, bizim onurumuzdur, gururumuzdur diye her zaman iftihar ediyoruz” dedi.
‘ASIL PARA ÇELİK KAZIKLARA GİDECE’K
Büyükşehir Belediye Başkanvekili, Adana Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek, Girne Köprüsünün yüzde 80'inin tamamlandığına yönelik sözlere, “Öyle bir şey yok” diye yanıt verdi. Mercimek, “İki tarafta ayak atılmış esas para nehrin üzerinde yapılacak çelik kazıklara gidiyor. Elbette yapılması gerekiyor. Yüreğir'e canlılık getirecektir” ifadelerini kullandı.
ÇAY’IN ÇUKUROVA ADAYLIĞINA DEĞİNDİ
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Çukurova Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklamasını da gündeme getiren Recai Mercimek, “Mustafa Başkan, ‘Çukurova’ya aday adayım’ diyor. Cesur bir hareket. Hayırlı olsun. Siyaset, ikna işidir. Ama, Mustafa Başkan’a bir önerimiz var: Nedir bu? Elmalı Boğazı’nda bir kayak merkezi. Bunu kim yapacak? Mustafa Başkan yapacak. Yarın, aday olduğunda Çukurova’da tanımayan olabilir. Tarif edildiğinde ‘kayak merkezini yapan başkan’ diye kendini takdim eder diye düşünüyorum. Erzurum deyince Palandöken, Bursa deyince Uludağ akla geliyor. Adana deyince de Elmalı aklımıza gelsin. Bunun takipçisi olacağız Mustafa Başkan” şeklinde destek mesajı verdi.