Merkez Otogar Adana'ya yakışmıyor!

Adana'nın vitrin yüzü olarak nitelendirebileceğimiz Merkez Otogar'ının kaderine terk edilmiş hali vatandaşları üzerken, otogarı başka bir yere taşıma yerine yerinde dönüşüm yaparak yeniden inşa edeceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın harekete geçmemesi dikkatleri çekmeye başladı.

Adana’nın vitrin yüzü olarak nitelendirebileceğimiz Merkez Otogar’ının kaderine terk edilmiş hali vatandaşları üzerken, otogarı başka bir yere taşıma yerine yerinde dönüşüm yaparak yeniden inşa edeceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın harekete geçmemesi dikkatleri çekmeye başladı.

‘YENİ OTOGARA KAVUŞACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Başkan Zeydan Karalar, eski Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde otogarın otoban bağlantılı bir alana taşınmasına yönelik yapılan girişimleri olumlu bulmayarak ‘Otogarın arsası çok kıymetli bir arsa. Biz burada otogarı yeniden inşa ederek yerinde dönüşüm yaparsak daha faydalı iş yapmış oluruz’ açıklamalarında bulunmuştu. Otogara ulaşımı rahatlatmak amacıyla 300 metrelik alt geçit inşaatına da başlayan Zeydan Karalar, ‘Benim dönemimde Adana yeni otogarına kavuşacak’ sözüyle de kamuoyunu aydınlatmıştı.

ADANA İÇİN HANGİSİ ÖNCELİKLİ?

Gelinen noktada Başkan Zeydan Karalar otogar konusunda girişimde bulunmaktan kaçındı. Belediyenin ekonomik koşullarını gerekçe gösteren Başkan Karalar, parasızlık nedeniyle Merkez Otogarın inşaatına başlamazken, kamuoyunda Sinan Gül Köprüsü olarak bilinen Yavuzlar Köprüsü’nün yapımı için ihaleye çıktı. Adanalılar, ‘Otogarın içler acısı durumunu görürken, Yavuzlar Köprüsü konusunda rantabl olmadığı halde yapımına devam kararı veren Karalar’a soruyoruz. Otogar mı öncelikli yoksa Yavuzlar Köprüsü mü öncelikli olmalıdır?’ diyerek düşüncelerini dile getirdiler.