Mesut Yılmaz isminde uzlaşamadılar

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dün toplanan meclis oturumunda bir süre önce vefat eden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz isminin Çatalan Köprüsü'ne verilmesi konusundaki teklif üzerinde uzlaşamayan meclis üyeleri teklifi yeniden komisyona sevk ettiler. İsim konusunda AK Parti Grubu'nun 'Şehit isimleriyle birlikte değerlendirilsin' teklifinin etkili olduğu ifade edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda bir süre önce vefat eden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz isminin Çatalan Köprüsü’ne verilmesi konusundaki teklif üzerinde uzlaşamayan meclis üyeleri teklifi yeniden komisyona sevk ettiler. İsim konusunda AK Parti Grubu’nun “Şehit isimleriyle birlikte değerlendirilsin” teklifinin etkili olduğu ifade edildi.
 
MÜDÜRLÜĞÜNE GERİ İADE EDİLDİ
İYİ Parti Gurup Başkanvekili Recai Mercimek tarafından geçtiğimiz aylarda verilen ‘Mesut Yılmaz isminin bir bulvara verilmesi teklifi’ önce komisyonlara sevk edildi. Komisyonda oy çokluğu ile teklifin geçerek meclise gönderilmesine karar verildi. Ancak AK Parti Grubu’nun “Şehit isimleriyle birlikte değerlendirip öyle kabul edilsin” teklifi üzerine diğer partilerin grupları da itiraz etmeyince komisyondan gelen teklif mecliste oylanıp yeniden müdürlüğüne sevk edildi. Bu arada Çarkıpare’de bir bulvara Azerbaycan Bulvarı ismi verilmesi teklifi de yer tespiti yapılamaması gerekçesiyle müdürlüğüne iade edilen gündem maddesi olarak yerini aldı.
 
MERCİMEK VE SEYHAN’DAN BİLGİLENDİRME
Konu hakkında görüşlerini aldığımız İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek, üzerinde uzlaşılması adına oy birliği çıkmayan bu gündem maddesinin ileriki dönemlerde diğer şehit isimleriyle birlikte meclise geleceğini ifade ederek bekleyeceklerini söyledi. CHP’li Grup Başkanvekili Serdar Seyhan ise komisyondan gelen tekliflerin yeniden komisyona veya müdürlüğüne iade edilmesinin üzerinde tam mutabık olunması adına alındığını ve oy birliği ile gündem maddelerinin geçmesini istediklerini ifade eden açıklaması ile meclisten niçin maddelerin geçmeme gerekçesini tüm meclis üyelerine açıklamış oldu.
 
KAÇAR: KARAİSALI’DA YOLLARIMIZ BOZUK
Bu arada Karaisalı Belediye Meclis Üyesi olan MHP’li Abdullah Kaçar, ilçesinin köylerinin ve merkez yollarının bozukluğunu gündeme getirip Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden konuyla ilgilenmelerini istedi. Kaçar, Bucak Kılıcami, Karaisalı merkezindeki ana yol ile çevre yol, Kocaveliler-Kapsamaz yolu, Bekirli yolu, Salbaş Grup Yolu, Karaisalı eski yol başta olmak üzere asfalt kaplama gerektiren yolların bozuk olduğuna işaret ederek “Aylardır dile getiriyoruz meclisin kürsüsünden. Maalesef beklemekten yorulduk. Bu yolların acilen yapılmasını rica ediyoruz” diyerek başkanlığa seslendi.