MHP'nin teklifine Özgan engeli

Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edilen 'rant kokusu var iddialı' imar maddesi Kozan Belediye Meclisine takıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Kasım 2022 tarihi oturumunda imar değişikliği yapılarak yoğunluğu artırılarak rant kokusu iddiasının havada uçuştuğu Kozan Sevgican Hastanesi yerine ait teklif hatırlanacağı üzere oy çokluğu ile kabul edilmişti. Karşı çıkan meclis üyeleri de o tarihte konuyu yargıya götüreceklerini belirtmişlerdi. İşte bu imar değişikliğinin planının yapılması işi Kozan Belediyesi’nin meclisine MHP’li üyelerin teklifi ile getirildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise maddeyi gündeme almayarak engel oldu.

BAYRAKÇI, AVCI VE GÜL’DE KARŞI ÇIKIYOR

Kozan’ın Tufanpaşa Mahallesi’ndeki Sevgican Hastanesi olarak hizmet veren sağlık tesis alanı Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı oturumunda konut alanına dönüştürülüp yoğunluğu artırılmıştı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İYİ Partili Volkan Bayrakçı, AK Partili Abdullah Avcı ile Saadet Partili Ruhi Gül ret oyu vererek itiraz edip ‘rant kokusu var’ diyerek olayı mahkemeye taşıyacaklarını meclis oturumlarında dile getirmişlerdi. İtirazlara rağmen madde oy çokluğu ile Büyükşehir meclisinden geçmişti.

MHP’Lİ GAMZE ATAŞ TEKLİFİ MECLİSE GETİRDİ

İşte bu gündem maddesinin Kozan İlçe Belediyesi Meclisinde de görüşülerek binlik planlarının yapılması gerekiyordu. Konu Kozan Belediye Meclisine MHP’li Meclis Üyesi Gamze Ataş tarafından gündem dışı görüşülmek üzere teklif edildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ‘Burası şimdi konut alanına dönüştürülüyor. 3 kat 1.2 olan yoğunluk, 8 kata 2.2’ye çıkarılıyor. Konu daha önce aynı meclise geldi ve kabul edilmedi. Şimdi ise bir el buna el attı. 3 günde dilekçe verilerek meclise getiriliyor. Bu ısrar niçin anlamış değiliz. Biz belediye olarak buna itiraz edip 1/5000’liğe gerekli girişimde bulunduk. Bu konuyu yargıya dahi götürmeye kararlıyız” dedi.

MAHKEMEYA DAVA AÇILDI

Meclis Başkanı ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan gündem dışı maddeyi meclis gündemine almayacağını belirterek bu konuyu mahkemeye taşıyacağını söyledi. Özgan, meclisi vebal altına sokamayacağını söyleyip gündem maddesinin beklemesini istedi. Bu kez MHP’li Yusuf Eroğlu ısrar ederek, mahkeme kararını görmek istedi.  Özgan bu maddeyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak mahkemeye giderek yürütmenin durdurulması adına dava açtı. Açtığı dava dilekçesini de MHP’li Meclis üyesi Yusuf Eroğlu’na verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi İYİ Partili Volkan Bayrakçı ve Saadet Partisi Meclis üyesi Ruhi Gül’ün de mahkemeye giderek yürütmenin durdurulması adına dava açacağı belirtiliyor.