Milli ara ikisine de yarayacak

Adana derbisinde golsüz berabere kalarak puanları paylaşan Adana Demirspor ve Adanaspor'a Milli ara eksikliklerini kapatmaları açısından ilaç gibi geldi. Derbide her iki takımın özellikler gol yollarında beceriksiz oldukları gözlerden kaçmazken, iki haftalık ara bu eksikliklerin giderilerek her iki takımın da lige ağırlıklarını koymaları için altın fırsat oldu.

Adana derbisinde golsüz berabere kalarak puanları paylaşan Adana Demirspor ve Adanaspor’a Milli ara eksikliklerini kapatmaları açısından ilaç gibi geldi. Derbide her iki takımın özellikler gol yollarında beceriksiz oldukları gözlerden kaçmazken, iki haftalık ara bu eksikliklerin giderilerek her iki takımın da lige ağırlıklarını koymaları için altın fırsat oldu.
5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda ilk defa taraftarsız yapılan derbi maçta, her iki takımda sahaya galibiyet için çıktı. Karşılaşmaya her ne kadar Adana Demirspor hızlı başlasa da gollük pozisyon üretmekte kısırlık yaşadılar. İlk 15 dakikadan sonra Adanaspor’da ev sahibi takımın futbolunu tam saha pres yaparak bozunca ortaya tam bir pozisyonlardan uzak orta saha mücadelesi içerisinde geçen bir maç çıktı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Adanaspor Ergin Keleş ile mutlak bir pozisyondan yararlanamazken, son dakikalarda Mehmet Akyüz’ün kafa vuruşunu ise kaleci Karaçiç, çıkartarak bir puanı takımına hediye etti.
Karşılaşmada her iki takımın eksiklikleri göze çarparken Adanaspor’a Milli ara eksikliklerini kapatmaları açısından ilaç gibi geldi. Derbide her iki takımın özellikler gol yollarında beceriksiz oldukları gözlerden kaçmazken, iki haftalık ara bu eksikliklerin giderilerek her iki takımın da lige ağırlıklarını koymaları için altın fırsat oldu.