Milli Emlak arsa temin etsin

1 yılda 5 şirketin Adana'dan başka şehirlere tesislerini taşımasına Başkan Zeydan Karalar çözüm önerisi getirdi.

Dün gazetemizde yayınlanan ‘Adana’dan kaçan kaçana’ başlıklı haberimizden sonra şirketlerin Adana’dan başka şehirlere taşınmasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tepki gösterip “Yatırımcıyı kaçırmamak lazım. Biz yatırımcıyı teşvik edip bu şehrin ekonomisinin güçlenmesini isterken, arsa konusunda yaşanan sıkıntı ile yatırımcının kaçması doğru olmaz. Bu nedenle benim önerim Milli Emlak’ın arsa temin etmesidir” dedi.

ÇALIŞMA BAŞLATILMALI

Başkan Zeydan Karalar, Ceyhan ve Yumurtalık Organizelerinin ihdasında belediye olarak sorumluluk üstlendiğini belirterek “Organizedeki arsa fiyatlarını biz tespit etmiyoruz. Verimli arazilerin tarım topraklarının sanayide kullanılması mümkün değil. Bu nedenle arsa tedarik etmek de zorlaşıyor. En kolay yöntem Milli Emlak yöntemiyle arsa temin etmektir. Arazilerin büyük çoğunluğu Milli Emlak’ın malıdır. Milli Emlak’a buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Arsa satın alsınlar. Kendi arsalarını da, satın alacakları arsaları da tahsis yapsınlar. Yatırımcıya arsa temin edilmiş olur. Yatırımcı da Adana’dan kaçmaz” dedi. Başkan Karalar bu konuda çalışma yapılmasının gerekliliğine işaret etti.

KEŞKE ELİMİZDE İMKAN OLSA

Başkan Zeydan Karalar, gazetemizde habere konu olan yatırımcıların Adana’dan kaçmasına yönelik bilgileri kendisinin de takip ettiğini belirterek “Yıllardır söylüyorum. Adana’nın genel bütçeden daha fazla pay almasının gerektiğine işaret ediyorum. Yatırımcıyı Adana’ya çekmek için her türlü imkânı sağladığımızı her zeminde dile getiriyorum. Biz böyle düşünüp davranırken yatırımcının arsa yüzünden kaçmasını kabul edemeyiz. Keşke elimizde bir imkan olsa da arsa temin eden kurum biz olsak. Ama değiliz. Bu konuda Milli Emlak görevli olmalıdır. Organizede arsa fiyatlarının yüksek olmasının da araştırılması gerekir. Bu konudan bilgi sahibi değilim” dedi.

arsa milli emlak