Murat Öztanrıöver: ''24 Haziran'a Kuvayi Milliye ruhu ile hazırız''

24.Dönem CHP milletvekili Adayı ve Türkiye Kuvayı Millîye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver , 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin, bir milli mücadele olduğunu ve bu seçimlere Kuvayı Milliye ruhu ile hazır olduklarını bildirdi.

Öztanrıöver, yazılı açıklamasında, 24 Haziran seçiminin diğer seçimlerden çok farklı olduğunu belirtti. ‘’Bu seçimlerin sonucunda y, Mustafa kemal Atatürk ve ilk meclis tarafından hayata geçirilen, Cumhuriyet rejimine devam diyeceğiz, ya da bu rejimden vaz geçilerek adına cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen yeni bir yönetime geçilecek’’ ifadelerini kullanan Öztanrıöver, şunları kaydetti:
‘’Bu sistemde tek bir kişiye memleketin bütün yetkileri verilecek, sınırsız ,sorumsuz, dokunulmaz bir güç ile donatılacak ve koskoca Türkiye cumhuriyeti tek bir kişi ve atadıkları devlet personelleri ile yönetilecek. Oy verecek vatandaşlarımız özelikle bu konuya dikkat etmelidirler. Yapılacak bu seçimde memleketi yönetecek kadroları seçmeyeceğiz, memleketin yönetim sistemine devam diyeceğiz ya da rejimi değiştirerek bir kişiyi seçeceğiz.
Seçilen kişi, memleketi tek başına yönetecek bütün kadroları kendi isteğine göre belirleyecek. Bu sistemde milletvekilleri değil cumhurbaşkanının atayacağı kişiler memleketi yönetecek isterse oğlu, kızı, damadı, karısı, gelini bakan hatta cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecek.
Valileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini atayacak. Anayasa mahkemesine, Yargıtay’a istediği kararları aldıracak sayıda kişiyi atayabilecek. Genelkurmay Başkanını , MİT müsteşarını atayabilecek.
Kısacası rejimi değiştirip Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirse, Cumhurbaşkanına memleketi yönetme yetkisini değil koskoca Türkiye cumhuriyeti devletinin tapusunu verilmiş olacak.
Son defa, güçte, sözde, Y etkide millettedir. Yeni sisteme evet diyerek bunları tamamen devredebilir ya da Cumhuriyet rejimine sahip çıkabiliriz. Bütün yurttaşlarımızı, söz konusu vatan ise gerisi teferruat deyip Mustafa kemal Atatürk’ün Cumhuriyetine ve egemenlik kayıtsız şartız milletindir ilkesine sahip çıkarak, Kuvayı Milliye ruhu ile oy kullanmaya ve mücadele etmeye davet ediyorum.’’
 

Kuvayi Murat Öztanrıöver