Musa Öztürk'ün dediği oldu

30 milyon liralık borçlanma yetkisini aldı.

8 Mayıs tarihinde Kozan Belediyesi’nin meclis oturumlarından sonra çıkan kavgada AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Ağca’nın da yaralanmasına neden olan ‘Belediyenin 30 milyon lira borçlanmasına yönelik gündem maddesi’ bir ay sonra yapılan meclis oturumunda kabul edildi. Kabul edilen borçlanma yetkisi ile Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün dediği olmuş oldu.
BOL ATIŞMALI TOPLANTILAR YAŞANDI
Kozan Belediyesi’nin 30 milyon lira borçlanmasına yönelik Başkan Musa Öztürk’e yetki verilmesi konusunda hatırlanacağı üzere olay çıkmış ve meclis oturumundan sonra meclis üyesine Musa Öztürk’ün yeğenleri tarafından saldırılarak darp eylemi gerçekleşmişti. Bu olayın ardından Ak Parti ve MHP Kozan İlçe Başkanları ortak basın toplantısı düzenleyerek bu olayın peşini bırakmayacaklarını kamuoyuna açıklamışlardı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’te savunmasını gerçekleştirip Kozan MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı’ya cevap vermişti.
17 EVET 13 RET OYU ÇIKTI
İşte bu olayların üzerinden tam 1 ay geçti. Haziran ayın Kozan Belediye Meclis oturumunda 8 Mayıs tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen gündem maddesi oylandı. 17 evet oyuna karşılık 13 oy ile borçlanma yetkisine karşı çıkıldı. Lakin kabul edenlerin sayısının fazla olması nedeniyle Kozan Belediyesi yerel seçimlere 8 ay kala 30 milyon lira borçlandı. Bu konuda yetki de Başkan Musa Öztürk’e verildi. Böylelikle olaylı meclis oturumunda kabul edilmeme endişesinin yaşanması ile komisyona sevk edilen gündem maddesi Haziran ayında kabul edilmiş ve Musa Öztürk’ün de dediği olmuş oldu.