Müteahhitleri bize tercih etti!

TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası üyesi olan Zeydan Karalar'a meslek örgütleri olan TMMOB'dan ciddi eleştiri geldi.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına dün bir basın açıklaması yapan İKK Sekreteri Ahmet Uncu, 1 Temmuz 2021 gününe kadar tamamlanması beklenilen Adana İmar Planı Revizyonlarının biran önce tamamlanmasını önerdi. Aksi takdirde planların resen Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacağı, bu durumda da kentin önemli sıkıntılarının ortaya çıkacağını vurguladı.
 
OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
Ahmet Uncu, bu planların yapılması aşamasında ilgili odaların görüşlerinin alınması için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunmalarına rağmen konuyla ilgili toplantılara müteahhit temsilcilerinin dahil edildiğini, TMMOB’a bağlı ilgili odaların dahil edilmediği bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Kente ait önerilerini de sıralayan Ahmet Uncu, konunun takipçisi olacaklarını belirterek “Kamu yararına olan düzenlemeleri destekleyeceğimizi; kamu yararına olmayan düzenlemeler için önerilerimizi sunmanın yanı sıra olumsuzlukları gidermek için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz.” Dedi.