Narenciye işçisi sahipsiz!

Narenciye işçisi olarak Çukurova'nın sarı sıcağında gündelik işe giden işçiler, 133 lira yevmiyenin kendilerine yetmediğini belirterek 'Her şey zamlandı ama bizim ücretler zamlanmadı. Yılbaşından bu tarihe kadar aynı paraya çalışıyoruz' diyerek isyan ettiler. Sorunlarıyla ilgilenilmediğini belirten işçiler 'Biz üvey evlat mıyız?' sorusunu yetkililere sorarak tepkilerini dile getirdiler.

Narenciye işçisi olarak Çukurova’nın sarı sıcağında gündelik işe giden işçiler, 133 lira yevmiyenin kendilerine yetmediğini belirterek ‘Her şey zamlandı ama bizim ücretler zamlanmadı. Yılbaşından bu tarihe kadar aynı paraya çalışıyoruz’ diyerek isyan ettiler. Sorunlarıyla ilgilenilmediğini belirten işçiler ‘Biz üvey evlat mıyız?’ sorusunu yetkililere sorarak tepkilerini dile getirdiler.

ÜCRETLER 200 LİRA OLSUN

Ocak ayında belirlenen narenciye işçi ücretlerine göre işçiler günlük 133 lira alırken, 10 lirada elçilik ücreti ödemesi yapılıyor. Enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezildiklerini belirten narenciye işçileri, asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu ve bir ekmeğin fiyatının 4 lira olduğuna işaret edip “Yetkililere buradan sesleniyoruz. Aldığımız ücret ile geçinmek mümkün değil. Bir ay boyunca çalışmış olsak ki her zaman iş bulamıyoruz. Asgari ücret kadar da para kazanamıyoruz. Emeklerimizin karşılığı bu değildir. Yetkililerden biran önce ücretlerimizin 200 liraya yükseltilmesini talep ediyoruz” çağrısında bulundular.