"Ne demiş isek gerçekleştireceğiz"

'Alt yapısız ve susuz ilçemiz kalmayacak' sözleriyle Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki günlerde yapacağı hizmetleri açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, seçim döneminde kendisine güvenerek oy veren Adanalıları mağdur etmeden her verdiği sözü yerine getireceğini ve maddi imkansızlıklar içinde de olsa hizmetleri yaparak bu halkın güvenine layık olacağını söyledi.
 
YÜZDE 15 SU FİYATLARININ UCUZLATILMASINDA ANLAŞTILAR
Dün toplanan belediye meclisinin Temmuz ayı son oturumunda Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki süreçte yapacağı hizmetlere ait müjdeler verdi. ASKİ’nin 927 milyon lira olan borcunu 66 milyon lira eksilttiklerini, günlük 500 bin lira olan su parası tahsilatını günlük 2,5 milyon liraya yükseltip 10 ay su parası ödemeyenlerin de suyunu kestiklerini söyleyen Başkan Karalar, ‘Su borcunu affetmeyiz. Bunun af edilecek yanı yok. 10 ay parasını ödemeyenin kusura bakmasın suyunu da keseriz’ dedi. Bu arada muhalefet ile anlaşan Başkan Karalar, su fiyat tarifesinde Ağustos ayı meclis oturumlarında yüzde 15 oranında indirim yapacaklarının sözünü de aldı ve anlaşmaya varıldı.
İŞTE YAPACAK OLDUĞU HİZMETLERİNDEN BİR KESİT
Başkan Karalar Karataş’ın arıtmasını ihaleye çıkacaklarını ve İller Bankası tarafından onaylandığını, İmamoğlu, Kozan, Horzum, Yumurtalık, Tekir, Feke arıtmalarının alt yapısını hazırladıklarını ve projesini yaptıklarını ifade etti. Lagünleri kurtarmak için Solaklı, Doğankent, Yunusoğlu arıtmalarını yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Karalar, Saimbeyli’deki Mavi Kelebekleri önemsediklerini ve ilçeye bir otel kazandırmanın da artık elzem olduğunun vurgusunu yaptı. Yedigöze’nin aceleye getirilip ihale edildiğini ve 320 milyon liraya ihalesi yapılan Yedigöze’nin 5 misli paraya mal olacağının altını çizen Zeydan Karalar, daha az tünel yaparak yeni bir proje yapacaklarının da müjdesini verdi.
NECİP TOPUZ, KARATAŞ’IN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
Meclis Üyelerinden Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ilçede 385 balıkçılık teknesinin olduğunu burada yangın tehlikesinin bulunduğunu ortaya koyan konuşmasında 450 metre sisteme ihtiyaç olduğuna değindi. Karataş’ın nüfusunun yüzde 10’luk kısmını ihtiva eden Tabaklar Bölgesi’nde çakma su ile halkın su içtiğini kaydedip acilen alınması gereken ilçenin sorunlarına ait önlemlerden bahsetti. Başkan Zeydan Karalar Necip Topuz’a yanıt olarak sorunları bildiğini ve daha öncede işaret ettiği gibi sırasıyla sorunların üstesinden geleceğini söyledi.
YAŞAR SORDU KARALAR ‘BENİ HALK İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR’ DEDİ
Sarıçam Belediye Meclis Üyesi Hacı Ali Yaşar, mevsimlik işçilerin işten çıkarıldıklarını ve bunların geri işene dönemediklerini meclis kürsüsünden dile getirip ‘Sayın Başkan mevsimlik işçiler konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?’ sorusunu yöneltti. Yaşar, 2017 yılında Hüseyin Sözlü döneminde kesilen cezaların 2019 döneminde şoför esnafına tebliğ edilmesinin yanlış olduğunu ve dolmuşçu esnafının ücret zammı istediğini gündeme taşıyarak Karalar’dan yardım talebinde bulundu. Başkan Zeydan Karalar ise ‘2 yıl sonra Karalar başkan olunca bu cezaları tebliğ ediyor iseler burada bir art niyet vardır. Halk ile Karalar karşı karşıya gelsin isteniyordur’ dedi.