Nefes aldılar

Spor Toto 1. Lig de mücadele eden temsilcilerimiz Adanaspor ve Adana Demirspor hafta sonu yaptıkları maçta rakiplerini yenerek rahat bir nefes aldılar.

Spor Toto 1. Lig de mücadele eden temsilcilerimiz Adanaspor ve Adana Demirspor hafta sonu yaptıkları maçta rakiplerini yenerek rahat bir nefes aldılar.
Küme düşme korkusu yaşayan ve Gaziantep deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla giden temsilcilerimizden Adanaspor,  ligden düşmesi kesinleşen ve genç bir kadroyla mücadele eden Gaziantepspor’u her iki yarıda Bahattin, Tevfik Altındağ ve Uche’nin attığı gollerle 3-0 yenerek puanını 40’a çıkartarak korkulu rüya görmekten bir hayli uzaklaşmış oldu.
Turuncu-beyazlılar, Gaziantepspor karşısında rahat bir futbol sergileyerek 3 puana ulaşırken fazla zorlanmadı.
Adanaspor Teknk Direktörü Eyüp Arın,  karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “İki haftadır aldığımız puanlar nefes almamızı sağladı. İşimizi ciddi yapmak zorundayız. Erken bulduğumuz gol, oyuncularımızın rehavete kapılmasını sağladı. Gaziantepspor bizi zorladı. İkinci golü attıktan sonra dirençleri bozuldu. Oyuncularımı kutluyorum ancak onur mücadelesi veren Gaziantepspor'u ayrıca kutluyorum“ dedi. 
ŞİMŞEK ZORLANDI
Adanaspor gibi ligde kalma mücadelesi yapan Adana Demirspor ise sahasında  küme düşmesi kesinleşen Manisaspor’u 2-1 yenerken bir hayli zorlandı. Rakibi karşısında istediği futbolu bir türlü sergileyemeyen mavi-lacivertliler geriye düştükleri maçta son dakikalarda Mendy’nin ayağından kazandığı golle rakiplerini zorda olsa 2-1 yenerek nefes aldı.
Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, karşılaşmaya iyi konsantre olamadıklarını ifade ederek, ‘’Bunun bedelini az daha ağır ödeyecektik’’ dedi.
‘’İlk yarı arzu ettiğimiz gibi olmadı golü yedik. Panik haline girdik birçok gol pozisyonu yakalamamıza rağmen stres sıkıntı yüzünden boş kalelere gol atamadık’’ diyen Uğur, şunları kaydetti:
‘’Kaleci çok iyi toplar çıkardı ama sonuçta bir şekilde kazandık. Zorlu mücadele olacağını biliyorduk. Fakat ne söylerseniz söyleyin futbolcu bu tip müsabakalara farklı bir şekilde konsantre oluyor. Bedelini az daha ağır ödeyecektik. Bana kalırsa ucuz atlattık. İnanıyorum ki bu şartlarda bir daha Adana Demirspor müsabaka oynamayacaktır. Çok daha ciddi rakipler bizi bekliyor bizim de onlara karşı aynı şekilde cevap vermemiz gerekecek. Vereceğimizi de düşünüyorum.’’