Nennioğlu: Herkes işini ciddiye alsın

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam ettiklerinin altını çizen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ankara'daki bakanlık yöneticilerinin sağlık çalışanlarının haklı sesini duymazlıktan geldiklerini söyledi.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam ettiklerinin altını çizen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ankara’daki bakanlık yöneticilerinin sağlık çalışanlarının haklı sesini duymazlıktan geldiklerini söyledi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Şube Başkanı Bekir Nenniıoğlu, “Bilindiği üzere dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bizleri evlerimizin dışına dahi çıkartmayan görünmez bir düşmanla savaş halindeyiz. Her savaşın askerleri olduğu gibi bu savaşında askerleri özel eğitimli sağlık mensuplarımızdır. Şimdi kendimize sormamız gereken soru vatandaşımızı korumak için devlet maddi manevi tüm tedbirleri almışken kendileri de aynı zamanda vatandaş olan bu biyolojik kuvvetlerimizin sosyal ve sağlık hakları karşısında aldığı tedbirler nelerdir. Bu soruya cevap maalesef yine her alanda ikinci sınıf vatandaş ve memur muamelesi gören sağlık mensuplarımızı devletin bakanlıktaki bürokratları ve yereldeki idarecileri tarafından unutulduğudur.” Dedi.
Nennioğlu önerilerini de içeren basın açıklamasını şöyle sürdürdü. “Hastanelerimizde risk altında yaşamlarını ve sosyal hayatlarını feda edip  çalışıp hastalığı evlerine taşımamak için hastanede kalmaya razı olan çalışanlarımıza hastane Başhekimliklerimiz tarafından açılan 200-300 kişilik odalar hem hastanenin total hasta yatak sayısını azaltmakta hemde personel hastane ortamından uzaklaşamadığı için zamanla psikolojik sorunları baş göstermektedir.
Hastalık ciddidir ve tedbir önemlidir bizimde ülke olarak  zamanla İspanya gibi olmamamız hastalar için yatak bulamama durumumuzun oluşmaması için öncelikle hastanedeki kalan personellerimizin şehirlerde bulunan otellere il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonu ile yerleştirilmeleri gerekmektedir. Ancak görülen o ki sizin gösterdiğiniz gayreti maalesef sahada birçok bürokrat göstermemektedir.
Bu nedenle sizden isteğimiz  koordinasyonun daha iyi sağlanması için bu organizasyonun Sağlık Müdürlüklerinden alınıp Valilerimizin başkanlığında acil koordinasyon  merkezine verilmesidir. Bu komitede otelleri ayarlayacak turizm müdürü, her anlamda oluşacak masrafa maddi destek sağlayacak  Kızılay, Yeşilay, ticaret odası, sanayi odası, AFAD, bu personellerimizin münferit diğer vatandaşlarımızdan ayrı  ulaşımlarından  sorumlu belediyelerin olması biyolojik askerlerimizin ayrıca yine dolaylı olarak onları ailelerinin korunması açısından önemli ve de gereklidir. Zamanla  askerlerimizin birçoğu yaralanacak ve sayımız azalacaktır onların yerine koyacak başka askerlerimizde  olmadığı için Yarın çok geç olmadan tedbirlerin alınması süreci yönetemeyen il müdürlerinin değiştirilip yerlerine daha heyecanlı istekli insanların verilmesi önemelidir. Dezenfektan sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması sizden savaşımız sırasında isteğimizdir.”