Nennioğlu'ndan Bakan Koca'ya çağrı üzerine çağrı

Sağlık Sen Adana Şube Başkan Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarını her zeminde dile getirip hastanelerin önünde basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulunuyor. Nennioğlu, 'Bu sese kulak verin' diyerek sesleniyor.

Sağlık Sen Adana Şube Başkan Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarını her zeminde dile getirip hastanelerin önünde basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunuyor. Nennioğlu, ‘Bu sese kulak verin’ diyerek sesleniyor.

Nennioğlu basın açıklamasında özetle şunları dile getirdi. “21 Kasım tarihinde yapılan İl Sağlık Müdürlüğü, Ziraat Bankası ile Yetkili sendikalar Sağlık-sen ve Özsağlık-iş in de katılımı ile yapılan promosyon görüşmelerinde;  Banka 8312 TL cezai işlemi uygulamadan 36 ay için 21.200 TL teklifte bulunmuştur.

Bankanın sunduğu bu teklif; sağlık bakanlığı tarafından açıklanacak tutar daha yüksek olursa aradaki farkın sağlık çalışanlarına ödenmesi yönünde olması istenmiştir.

Banka bu teklifi kabul etmediğinden, yapılan istişareler neticesinde Bakanlık Anlaşmasının daha fazla olabileceği düşünülerek bankanın verdiği 21.200 teklif kabul edilmemiştir.

Maalesef 1 yıldır aynı noktadayız. Aylardır Sağlık Bakanlığını bekliyoruz. Artık sağlık çalışanlarının sabrı kalmadı.

Sağlık çalışanları canları pahasına salgın hastalık, her türlü doğal afetlerde canla başla çalışırken, 2020 ve 2021 yılında tüm ülke olarak herkesin dediği tek cümle; “sağlık çalışanlarını hakkı ödenemez” di.

Şimdi bankaların ve Bakanlığın elini taşın altına koyma vaktidir.

Şimdi Sağlık Bakanımızdan beklentimiz kahraman sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar vermeleri ve herkesi memnun edecek bir sonucun çıkmasıdır.  Yaklaşık 1 yıldır promosyon ihalelerinin güncellenmesi için veya fesih edilip yeniden ihaleye çıkılması için mücadele etmekteyiz. Bu haklı mücadelede yanımızda duran, bize inanan ve güvenen sağlık çalışanlarına minnettarız. 

Promosyon işi çözülene kadar her hafta bir yerde basın açıklamalarına devam edeceğiz, arkamızda duran sağlık çalışanlarının bize verdiği güçle bu işin üstünden de alnımızın akı ile çıkacağımıza eminim.

Sayın Sağlık Bakanım lütfen Sağlık çalışanlarının sesine kulak verin.”

 

sağlık