Nennioğlu: Sağlık çalışanları sorunlarla karşı karşıya

Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sağlık çalışanlarının bir çok sorunu olduğunu ifade etti. Yazılı bir açıklamaya yapan Başkan Nennioğlu, "Bunlardan en başta gelen performansa dayalı dayalı döner sermaye ek ödemesi, döner sermaye artık dönmez olmuştur. Sağlık çalışanları sabit ödeme dışında ek ödeme alamaz olmuştur" dedi.

Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sağlık çalışanlarının bir çok sorunu olduğunu ifade etti. Yazılı bir açıklamaya yapan Başkan Nennioğlu, "Bunlardan en başta gelen performansa dayalı dayalı döner sermaye ek ödemesi, döner sermaye artık dönmez olmuştur.  Sağlık çalışanları sabit ödeme dışında ek ödeme alamaz olmuştur" dedi. 
Döner Sermaye yönetmeliğinin miadinin dolduğunu, sabit ödemelerin genel bütçeden ödenerek, derhal düzenlemeler ile değiştirilmesi gerektiğini hatırlatan Nennioğlu açıklamasına şöyle devam etti. 
"HUZURLU ÇALIŞMA ORTAMI YARATILMALI"
"3600 ek göstergenin tüm çalışanlara verilmesi gerekmektedir çünkü sağlık işi ekip işidir. BU Ekibin içerisinde Ebe, Sağlık Memuru ve diğer sağlık Teknisyen-Tekniker grubu Psikolog, Sosyal Hizmetler Uzmanı, Fizyoterapist vb. Sağlık çalışanları bulunmaktadır. Sağlık çalışanları arasında ayrım yapıldığı takdir de bu ekip ruhu zarar görecek iş barışı ortadan kaybolacaktır. Sağlık çalışanları iş yükü altında ezilmektedir. Sağlık çalışanlarınin bu çalışma şekli çalışanın sosyal yaşamanı hatta aile birliğini bozmaktadır. Bir an önce istihdam modelleri geliştirilmeli ve yeni sağlık çalışanları göreve başlatılacak personel üzerinde oluşan fazla iş yükü azaltılarak personele sosyal yaşam imkânı tanınmalıdır. Sağlıkta şiddet bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Sağlık okur-yazarlığı arttırılarak sağlıkta şiddet ve benzeri konular kökünden çözülecek sağlık çalışanlarına huzurlu çalışma ortamı yaratılmalıdır.
Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak ayrımcılıktan uzak tüm tarafları kucaklayan bir anlayışa sahibiz bundan dolayı sağlık-sen Adana'da yetkili sendikadır. Bizler kamu çalışan tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına talip olduğumuz gibi görev alanımız genişleterek meslektaşlarımızın özelde yaşadığı sorunlarında çözümü noktasında görevdeyiz. 
Sağlık çalışanları bir bütün olduğunda çözemeyeceği hiçbir sorun kalmayacaktır bundan dolayı adana sağlık çalışanlarını bir ve bütün olmaya davet ediyorum."