Nereden bulacaktın başkanım?

'Para yok' diyerek alacaklılara para ödemeyen Büyükşehir Belediyesi Demirspor'a şampiyonluk primi olarak 2 milyon lira vaat etti.

Adana son iki gündür bu soruyu sormaya başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklı olan kişilere ‘paramız yok’ denilerek bir kuruş para ödenemez durumda iken Başkan Zeydan Karalar’ın Hatay maçı öncesinde sosyal medya hesabından Demirspor’a şampiyonluk primi olarak 2 milyon lira vaat etmesi üzerine tüm Adanalılar ‘Bu parayı nereden bulacaktınız?’ sorusunu yöneltmeye neden oldu.
SONER ÇETİN’DE 500 BİN VAAT ETTİ
Bu arada Başkan Zeydan Karalar gibi Soner Çetin’de Demirspor için 500 bin lira prim vaadinde bulundu. Çukurova gibi bir ilçe ve Büyükşehir Belediyesi gibi devasa bir belediye için aslında prim olarak vaat edilen paralar çok paralar değiller. Lakin bir kuruşun dahi hesabını yaparak ‘Parayı iyi yönetirim’ diyen Başkan Zeydan Karalar’ın bu yoklukta prim vaat etmesinin de pek alt yapısının olmadığı halk tarafından ve siyasi kulislerde konuşulmaya başlanıldı.
DEMİRSPOR ELENDİ, KARALAR RAHATLADI
Genellikle belediyeye iş yapan müteahhitler marifeti ile bugüne kadar takımlara destek verilmesi yönteminin yeğlendiği Adana’da belediyelerin spor fonunda biriken paralar da bir şekilde kulüplere akıtılıyor. Gelinen noktada Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mali disiplin’ uygulama adına ortaya koyduğu ‘Paramız yok’ sözüyle başlayan kısıtlamanın prim konusunda nasıl aşılacağını da Başkan Karalar’ın kamuoyu ile paylaşması isteniliyor. Bu arada Demirspor’un elenmesi de Zeydan Karalar’ı rahatlattı. Onu da dipnot olarak vermiş olalım.