Neremiz doğru!

Odaların imkânlarıyla lüks otelde iftar yemeği düzenleyip seçimde oy kullanacak delegelere hediye çeki dağıttılar

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay tarafından CHP’li Özgür Özel’in Adana’daki toplantısına katılarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ithamlarına katılımlarıyla destek vermelerinden dolayı üzerleri çizilen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile Esnaf Odaları Birlik Başkanı Niyazi Göger ilginç olaylara imza atmaya devam ediyorlar. Yapılan harcamalar ile dudak uçuklatan rakamların ortaya çıktığı bu odalardaki uygulamalara Adanalılar ‘Deveye sormuşlar. Neren eğri? Diye. Yanıt vermiş. Nerem doğru ki! Sözünü hatırlatıyor’ diyerek yorumladılar.
HİLTON OTELİ’NDE LÜKS İFTAR SOFRASI
Ramazan Bayramı öncesinde Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Hilton Oteli’nde bir iftar yemeği düzenlendi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘israftan ve lüks yemek vermekten kaçının’ uyarısında bulunduğu bir ortamda Sanayi Odasının Hilton Oteli’nde yıllardır bir araya geldiği elit kesime iftar yemeği vererek büyük meblağların ödenmesine neden olması eleştirilere neden oldu. Hilton’da verilen iftar yemeğinin ücretinin Sanayi Odasına fatura edilmesini odanın üyeleri ‘Biz aidat ödeyerek odayı ayakta tutuyoruz. Onlar israf ediyorlar’ diyerek yorumladılar. Aynı oda üyeleri ‘Eğer fatura Sayın Zeki Kıvanç’ın kendisi tarafından ödenmiş ise bu para ile yüzlerce yoksula imkân sağlanabilirdi’ diyerek konuya bu açıdan da yaklaştılar.
DELEGELERE HEDİYE ÇEKİ
Öte yandan Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger, 7 Mayıs tarihinde yapılacak olan birlik seçimlerinden 1 hafta önce Ramazan Bayramı’nı da gerekçe göstererek seçimlerde oy kullanacak olan toplam 580 üyenin her birisine 750 liralık BOYNER firmasından alışveriş yapması için hediye çeki gönderdi. Toplam değeri 435 bin lirayı bulan hediye çeki ile oy kullanma yetkisini elinde bulunduran ve her birisi değişik odalarda yönetim kurulu üyesi olan, ekonomileri de oldukça yerinde olan ticaret erbaplarına gönderilen hediye çeki, odaya aidat ödeyen üyeler tarafından tepkiyle karşılandı. Oda üyeleri, ‘Seçimler öncesinde hediye çeki gönderilmesi etik midir? Bu para odanın bütçesinden mi ödendi?’ diyerek Başkan Niyazi Göger’e soru yönelttiler. Bu arada Oda Başkanı Niyazi Göger her zeminde açıklama yaparak ‘Adanalı yerli firmalardan alışveriş yapın, destek olun’ derken BOYNER firması gibi İstanbul firmasından hediye çeki dağıtması tepkiyle karşılandı.
İLANI VERENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
7 Mayıs tarihinde yapılacak olan Adana Esnaf Odaları Birlik seçimleri öncesinde genel kurul kararı alan oda yönetimi, gazetelere vermiş olduğu ilanla isim vererek bazı denetim kurulu üyelerinin birliği zarara uğratmak suçundan dolayı zan altında bırakacak duyurular yaparak bunu da gazete ilanı ile kamuoyuna duyurmuşlardı. Suçlamalara maruz kalan bu oda başkanları da ‘Kişisel verilerin ifşa edilmesi suçtur’ diyerek tepki gösterip düzenledikleri basın toplantısında konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtmişlerdi. İşte bu denetim kurulu üyesi olan oda başkanları Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na resmi dilekçe ile başvurup yapılan duyurunun suç teşkil ettiğine değinip şikâyetçi oldular. Seçimler öncesinde yaşanan bu olay kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

 

otel iftar lüks