Niyazi Göger'e Kozan'dan destek

13 Mayıs tarihinde yapılacak olan Adana Esnaf ve Sanatkârlar Birlik Başkanlığı seçimleri öncesinde mevcut yönetim karşısında liste hazırlayarak yarışlara katılacak olan Niyazi Göger'e Kozan'daki esnaf odaları başkanlarından destek geldi.

13 Mayıs tarihinde yapılacak olan Adana Esnaf ve Sanatkârlar Birlik Başkanlığı seçimleri öncesinde mevcut yönetim karşısında liste hazırlayarak yarışlara katılacak olan Niyazi Göger’e Kozan’daki esnaf odaları başkanlarından destek geldi.
Halen Nihat Sözütek’in başkanlığını yaptığı birlik seçimlerinden önce ilçe ziyaretlerini sürdürüp oradaki oda başkanları ve yöneticilerle buluşan Birlik Başkan Adayı Niyazi Göger, esnafların sorunlarını çözerek onlara daha yakın olup esnaf odalarının hizmet çıtasını yükseltmek istediğini söyledi. Göger, Kozan’da gördüğü ilgi ve alakadan da mutlu olduğunu ifade etti.
Göger burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.
‘Esnaf ve sanatkârlarımız; ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez mihenk taşlarından biri olup, üreten ve gelişen Türkiye’ de ekonominin temelini oluşturmaktadır. Ülkemizde gün geçtikçe sayıları artan ve bugün ise sayıları milyonlara ulaşan Esnaf ve Sanatkârlarımız toplumun ve ekonominin istikrar unsuru, orta direği konumundadır. İlimiz, ülkemizin tarımında, sanayisinde, ticaretinde ve bir bütün olarak sosyal ve ekonomik hayatında önemli bir potansiyele sahiptir.
Üzülerek ifade etmek isterim ki, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz, gerek ilimiz, gerek sizler açısından üstlenmesi gereken vizyon ve misyonu gereği gibi üslenememekte, dolayısıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizde bir değişim zamanı geldiğini gördüğüm için Birlik Başkanlığına aday oldum. Birliğimizde kutuplaştıran, ayrıştıran bir anlayışı değil tam aksine birleştiren bir anlayışı hakim kılacağız.
Odalarımızın siz değerli üyeleri! Sizler bizi bu göreve layık görürseniz, etkili bir yönetişim mantığıyla hareket edeceğiz. Sadece bazı kişilerin değil, bütün esnafın sürece katılacağı ve şehrimizin ticaret hayatını çok daha ileriye taşınmasına katkı sağlayan bir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği oluşturacağız. Bütün esnaflarımız ve odalarımızla Şehrimizin tüm Kamu Kurumları, Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hareket edip, istişareler yaparak,  şehrimizin ticaretle ilgili birikimini, potansiyelini ve dinamiklerini hep birlikte harekete geçireceğiz.
 
Sizlerin sorunlarını çözmek için sadece yereldeki girişimlerimizle kalmayacağız. Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği olarak tüm esnaflarımız, Meslek Odalarımız, birliklerimiz, federasyonlarımız ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ile istişareler yaparak şehrimizin ticaret hayatını nasıl daha ileriye taşınacağı konusunda bir yol haritası çıkartıp, bir eylem planı oluşturulacağız. Belirlenen bu eylem planını da hayata geçirmek, esnaflarımızın sorunlarının çözmek için sürekli sahada olup, çalmadığımız kapı bırakmayarak,  canla başla çalışacağız. Amacımız; herkesin  sürecin içine katıldığı, birlikte konuşabileceği, birlikte karar alacağı ve birlikte yönetebileceği güçlü bir birlik oluşturup, siz değerli esnafımızı, şehrimizi hep birlikte ileriye taşıyabilmektir’