Nüfusu azalan 9 ilçemiz var!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Adana'nın 15 ilçesinden 9'unun nüfusunda azalma yaşanırken 6 ilçesinde artış kaydedildi. Nüfusu artan ilçeler 'Ceyhan, Çukurova, Karaisalı, Kozan, Sarıçam ve Yumurtalık' oldu. En fazla nüfusu artan ilçe ise binde 66 ile Sarıçam ilçesi.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Adana’nın 15 ilçesinden 9’unun nüfusunda azalma yaşanırken 6 ilçesinde artış kaydedildi. Nüfusu artan ilçeler ‘Ceyhan, Çukurova, Karaisalı, Kozan, Sarıçam ve Yumurtalık’ oldu. En fazla nüfusu artan ilçe ise binde 66 ile Sarıçam ilçesi.
İŞTE O İLÇELER
Adana’nın nüfusu düşen ilçeleri ‘Aladağ, Feke, İmamoğlu, Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Seyhan, Tufanbeyli’. Bu ilçeler arasında en fazla nüfus düşüklüğü yaşayan ilçe ise Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçeleri. Seyhan ilçesi ise binde 0.2 oranında nüfus kaybı yaşadı. Adana’nın toplam genel nüfusu ise 2 milyon 258 bin 718 olarak kayıtlara geçip toplamda binde 9.2 oranında artış gösterdi.