"Öğrenciler müşteri değildir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis kürsüsünden bilimsel, laik, demokratik, nitelikli, herkese eşit ve parasız eğitim talebini haykırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis kürsüsünden bilimsel, laik, demokratik, nitelikli, herkese eşit ve parasız eğitim talebini haykırdı. AKP eliyle 20 yıldır eğitimin içinden çıkılmaz hale getirildiğini aktaran Barut, "Genç işsizlik rakamlarını az gösterebilmek, öğrencilerden müşteriymiş gibi kar etmek için üniversite sınav girişlerinde baraj uygulamasını kaldırdılar. Milyonlarca gencimiz, bilimsel, erişilebilir, demokratik ve nitelikli bir üniversite istiyor. Tabeladan ibaret üniversiteler kapatılmalıdır" dedi.

"TALEPLERE KULAK TIKAYIP BİLDİKLERİNİ YAPIYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "AKP 20 yıllık iktidarı boyunca eğitimi adeta yap-boz tahtasına çevirirken, toplumda yükselen haklı eleştirileri hep görmezden geldi. Başına buyruk kararlarla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yarınlarına hep darbe vurdu. Bilimsel, laik, demokratik, nitelikli, herkese eşit ve parasız eğitim taleplerine kulak tıkayanlar, şimdi yine bildiğini okumayı sürdürüyor" diye konuştu.

"YÖK KALKACAK, ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLEŞECEK"

Üniversiteye giriş sınavında baraj uygulamasının kaldırılmasını sert sözlerle eleştiren ve eğitimdeki sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Hep yaptıkları gibi yine milyonlarca gencin yaşamını etkileyecek bir konuda tek bir gencimize ve uzmanlara sormadan adım attılar. Genç işsizlik rakamlarını az gösterebilmek için, öğrencilerden müşteriymiş gibi kar etmek için bu kararı aldılar. Milyonlarca gencimiz, bilimsel, erişilebilir, demokratik ve nitelikli bir üniversite istiyor. Tabeladan ibaret üniversiteler kapatılmalıdır. Bilim üreten, akademik özgürlüklere sahip, rektörünü ve yönetici kadrosunu kendi bileşenleriyle seçen üniversiteler istiyor, YÖK’ü kaldırma sözümüzü yineliyoruz."
 

Ayhan Barut öğrenci