Öğrencilerden Afrin'e oyuncak yardımı

Adana'nın Seyhan İlçesi Sakarya Ortaokulu öğrencileri Kardelen Sağır, Arda Avgılıyiğit ve Fatih Önen Afrin'deki savaş mağduru çocuklar için hediye kampanyası başlattı. Okul yönetimi ve velilerin de desteğiyle toplanan bin 500 oyuncak Afrin'e gönderildi. .

 Suriye'de Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı'na öğrencilerden de destek yağıyor. Adana'da üç ortaokul öğrencisinin, savaş mağduru çocuklar için başlattığı hediye kampanyası yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin harçlıklarını biriktirerek aldıkları toplam bin 500 hediye sahibine ulaştırıldı. 
 
Öğrencilerden Örnek Davranış
Sakarya Ortaokulu 6/D Sanıfı öğrencilerinden Kardelen Sağır, arkadaşları Arda Avgılıyiğit ve Fatih Önen, "Çocuklar Gülsün" diyerek hazırladıkları projeyi Okul Müdürü Ali Fuat Bulut ve Müdür Yardımcısı Teoman Gider'e anlattı. Öğrencilerin kampanyası, okul yöneticilerinin de desteğiyle kısa sürede hedefine ulaştı. Toplanan bin 500 oyuncak, okulun spor salonunda kolilere yerleştirilerek, Gaziantep 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na teslim edildi. 
 
"Yüreğimiz Afrin'de"
Kampanyanın beklenenden daha çok ilgi gördüğünü dile getiren Kardelen, Fatih ve Arda şunları söyledi: "Çalışmalarımızın başarıyla sonuçlanmasında desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ali Fuat Bulut ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı sadece bizim değil, okuldaki tüm arkadaşlarımızındır. Afrin'deki kardeşlerimize hediyelerimizle birlikte sevgi ve selamlarımızı da gönderiyoruz. Umarız ki, onlar da yakın bir zamanda okullarına döner, savaşsız bir dünyada yaşarlar"
 
"Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz"
Öğrencilerin insani yaklaşımlarından gurur duyduklarını dile getiren Okul Müdürü Ali Fuat Bulut, öğretmen ve velilere teşekkür ederek, "Afrin'de savaş nedeniyle çocukluğunu yaşayamayan çocuklar için olanaklar ölçüsünde hediye paketleri hazırladık. Başta Seyhan Kaymakamımız olmak üzere emeği  geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için savaşan tüm şehit ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.