OKUYUP GEÇİYORLAR!

Kışla Yolu, Köprülü Mahallesi ve Sinanpaşa Kentsel Dönüşüm konuları 'yatırıldığı masadan' bir türlü kaldırılamadı.

Yerel yöneticiler Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı 3 ayrı mahallenin sorununu maalesef gazetelerden okuyup sorunu çözmek adına sessiz kalıyorlar. Vatandaşların açılmasını istediği Kışla Yolu, Diyanet Vakfı tarafından alınacağının bilgilerine ulaşılan ve DOP mağduru olan Köprülü Mahallesi’ndeki arsaların durumu ile Sinanpaşa’da bir türlü kazması vurulamayan kentsel dönüşüm konuları aylardır yatırıldığı masadan kaldırılamadı.
KIŞLA YOLU KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Kışla Yolu’nun kapatılması ile Yavuzlar Mahallesi’nin esnafı adeta kaderine terk edildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin isteği ile kapatılan Kışla Yolu’nun açılmasını isteyen vatandaşlara katıldıklarını belirten yerel yöneticiler maalesef konuyu gazetelerden okumakla yetindiler. Bu konuda bir açıklama yapmadılar, bu yolun açılması adına neler yapabileceklerini kamuoyu ile paylaşmadılar. Siyasetin çarkları arasında önemli konuyu adeta öğütmeyi tercih ettiler.
KÖPRÜLÜ MAHALLESİ’NDEKİ ARSALARI KİM ALACAK?
Köprülü Mahallesi’nde göçmen vatandaşlara ait evlerin bulunduğu alanı Afet Riskli Alan ilan eden yöneticiler, arkasından bu alanda DOP uygulamasını hayata geçirip sonrasında da Diyanet Vakfı’na vermeyi düşünüp çalışma başlattılar. Mahalle halkı isyan etti. Yetkililere çağrıda bulundu. Ancak yetkililer bu çağrıları sadece gazetelerin sütunlarından okuyarak tepkilerini bu şekilde verdiler! Yüreğir’in sahipsizliği bir kez daha tescillenmiş oldu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA NEREYE VARILDI?
Sinanpaşa ve Yavuzlar Mahallerini içerisine alan bölgede kentsel dönüşüm uygulamasını yapmayı hedefleyen yöneticiler, yıllardır konuşulup gelen TOKİ marifeti ile bahse konu alanda konut yapılması konusunda ise ağır aksak ilerlemeyi tercih ettiler. TOKİ ihalesinin ertelenmesi, bir türlü kazma vurulamaması, mahkemelik olma nedeniyle ertelenen yıkımlar yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm ile Yüreğir’in sahipsizliği bir kez daha zihinlerde canlandı.
 

Kışla Mahallesi Sinanpaşa