ÖLÜM FERMANI!

Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Haziran tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Tasarruf Tedbirleri Genelgesi' ile yerel basının bütün can suyu adeta kesildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Haziran tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi” ile yerel basının bütün can suyu adeta kesildi.

ANLAŞMALAR FESİH EDİLİYOR
Basın camiasında ‘ölüm fermanı’ olarak yayınlanan genelgeye göre, “kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak. Görev ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacaktır” ifadeleri yerel basını zora soktu. Bu genelgeden sonra resmi daireler başta olmak üzere, yerel yönetimler de basın kuruluşlarına genelge istikametinde aboneliklerin iptal edilmesi yönünde bilgileri ulaştırarak anlaşmaları fesih ettiğini belirtti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Türkiye genelindeki yerel basın kuruluşları ve meslek örgütleri, sendikalar genelgenin yerel basını bitirme noktasına getireceğine dair tepkilerini ortaya koyan eylem, haber ve duyurular yaparak örgütlü bir şekilde ortak seslerini yükseltmeye başladılar. TGF, TGS, ÇGC gibi meslek örgütleri ortak açıklamaları ve eylem planlarına göre ‘Haberden tasarruf olmaz’ sloganı ile tepkilerini ortaya koyup açıklamalarını kamuoyu ile paylaşmaya başladılar. Yerel yönetimlerdeki yetkili isimlerde genelgeye tepki gösterip ‘ellerimizi kollarımızı bağladılar’ diyerek basın kuruluşlarına yapılan bu haksızlığı adeta protesto ettiler.