Önceliklerini belirleyecekler

Yerel yöneticileri ziyaret ederek ortak çalışma önerisinde bulunan ABD Adana Konsolosu Baez açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, yerel yöneticileri ziyaret ederek küresel ağlar kurmak ve halen devam eden çalışmalara destek vermek istediklerini belirtti ve yerel yöneticilerin bugünlerde yoğunluk içinde olduklarını ve önümüzdeki günlerde ihtiyaçların önceliklerini belirleyerek karşılıklı görüş alış verişiyle ortak çalışma zeminlerini oluşturmak istediklerini söyledi.
ORTAK ÇALIŞMA İMKANI BULACAKLAR
Beraberinde İncirlik Hava Üssü ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanı Albay Britt Hurst ile konsolosluk yetkilileri olmak üzere basın mensuplarına bir iftar yemeği veren Konsolos Baez, 60 yıldır ABD Adana Konsolosluğu’nun açık olduğunu ve Adanılalar tarafından da içtenlik karşılandıklarını söyledi. Yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerini yaptıklarını ve kendileriyle ortak çalışma isteklerini ilettiklerini söyledi. Konsolos Baez, belediye başkanlarının da kendilerine göre proje bazında önceliklerini belirleyeceklerine inandıklarının altını çizdi.
ALBAY HURST ADANA’DAN MUTLU AYRILIYOR
Türk mutfağının seçkin örneklerinden derlenen menü ile gazetecileri ağırlayan ABD Adana Konsolosluk yetkililerinin bir kısmının Temmuz ayında Adana’daki görev sürelerinin sona ererek Adana’dan ayrılacakları vurgulandı. Basına açıklamalarda bulunan Konsolos Baez, İncirlik Üssü’ndeki çalışmalarda ve Adana’daki hizmetlerinde hep Türk halkından yakın ilgi ve alaka gördüklerini söyledi. Albay Hurst ise görev alanına giren konularla ilgili bilgiler verip “Üs içerisine beraber çalıştığımız Türk arkadaşlarımızın kültürünü bizimle paylaşması bize büyük yararlar sağlamakta ve herkesin yararına kararlar almamızda çok yardımcı olmaktadır” ifadelerini kullandı.