Önerilerimizi dikkate alın

Adana Kent Konseyi üyeleri, yerel seçimler öncesinde kentin sorunlarına getirdikleri çözüm önerilerini yaptıkları çalıştay ile ortaya  koyup siyasilere de 'önerilerimizi dikkate alın' çağrısında bulundu.

Adana Kent Konseyi üyeleri, yerel seçimler öncesinde kentin sorunlarına getirdikleri çözüm önerilerini yaptıkları çalıştay ile ortaya  koyup siyasilere de ‘önerilerimizi dikkate alın’ çağrısında bulundu.

Doç. Dr. Ergül Halisçelik’in başkanlık ettiği çalıştayda oluşturulan masalarda grup çalışmaları gerçekleştirildi. Çevre ve Sağlık Masası’na Prof. Dr. Ali Kocabaş başkanlık ederken, sosyal devlet, trikolojik kent, sağlık, sürdürülebilir yaşam konularında görüşler masada tartışıldı. Çıkan sonuçlar ise rapor haline getirilerek konsey başkanlığına sunuldu.

Kent Konseyinin çalıştayında yoksul şehrin kalkınmasına dair önerilerin yanında sosyal belediyecilik anlayışında çevre ve sağlık alanında yapılması gereken çalışmalara dikkat çekildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da katılığı toplantıda belediyenin Kent Konseyine daha fazla ilgi ve alaka göstermesi istenildi. Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’de konseyin çalışmalarına değinip yerel seçimler öncesinde yapılan bu çalışmanın kıymetli olduğuna dikkat çekti.