Orhan İlhan, ''Tertemiz bir sayfa açmaya geliyoruz''

Adana Ticaret Borsasının 550 üyesi, güçlü Başkan adaylarından başarılı işadamı Orhan İlhan'ın verdiği 'dayanışma yemeği' ne katılarak, büyük destek verdi. Hz. Mevlana'nın 'Dert adamı Yola düşürür' sözlerine atıfta bulunan İlhan, 'Biz ATB ve üyelerin derdini derdimiz bildiğimiz için bu yolara revan olduk' dedi.

Uzun zamandır Adana Ticaret Borsa Başkan adayı olarak üyeleri, ziyaret ve yemekli toplantılarla dinleyen, taleplerini alan Akhan Un Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İlhan, üyelerden yine tam destek aldı. Üyelerin gönlünde taht kuran İlhan, ‘Vizyon sahibi, dinamik ve başarılı bir ekimizle tüm üyelerimize ATB tarihinde görülmemiş bir hizmeti vermeye geliyoruz’ dedi. Gövde gösterisi niteliği taşıyan yemekte birlik, beraberlik ve tam destek mesajları yayıldı. ATB Başkan adayı İlhan, 911 üyenin oy kullanacağı, 3 adayın yarışacağı ve 3 Nisan’da yapılacak ATB Başkanlık seçimi öncesi, 550 üyenin akın akın gelip, destek verdiği yemeğin kendisini son derece gururlandırdığını söyledi. 
 
İhracatta Türkiye üçüncülüğü ve Adana birinciliğini kimseye kaptırmayan şirket başarılarının yanı sıra ticari yaşamındaki başarıları ile nam salan işadamı Orhan İlhan, üyelerden tam not aldı. Her kesimden, her sektör grubundan gelen 550 üye ile yemekte buluşan ATB Başkan adayı İlhan, ‘Biz bu buluşmaları, dayanışma, istişare ve kaynaşma yemeklerini gerek ilçeler bazında, gerek gruplar halinde sürekli yapıyoruz. Bunu seçime kadar değil, hizmet dönemimiz boyunca yapacağız. Bizim üyelerle işimiz sandığa kadar değil. Asıl onlarla işimiz seçimden sonra başlıyor. Çünkü ATB gibi devasa ve saygın bir kurumu tekrar eski saygınlığına kavuşturma, Adana ve 2023 Türkiye’sine yakışır hale getirme hedefimize üyelerle birlikte hareket ederek ulaşacağız. Borsamızı, sadece bir kişi ile değil üyesi olan bin 500 kişi ile yöneteceğiz’ dedi.
 
Üyeleri tek tek kapıda karşılayan İlhan, aynı heyecan ve coşkunun 3 Nisan seçimlerinde sandığa yansıyarak, Adana ve Ticaret Borsasına hak ettiği hizmet olarak döneceğine vurgu yaptı. Mini bir kuran ziyafeti ile başlayan yemeğin açılış konuşmasını yapan ATB Başkan adayı Orhan İlhan, ‘Adana Ticaret Borsasına yeni bir soluk, taze kan ve tertemiz bir sayfa açmaya geliyoruz’ dedi. 
İlhan, konuşmasında şunları söyledi ’ Üyelerimizin heyecanı, coşkusu bizim rehberimiz oldu. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim davamız ATB’yi büyütme davası. Biz farklıyız. Bu yola koltuk ve makam sevdası için çıkmadık. 
ATB’ nin meseleleri bizim meselelerimizdir. Biz ayrımcılığı ortadan kaldırmaya, farklılıkları gidermeye, hakkı ve hukuku çoğaltmaya geldik. ATB olarak tarladan çıkan tüm ürün ve bitkilerin borsası haline geleceğiz. Borsa. Tüm sektörlerin borsası olacak. Bunu tüm üyelerle birlikte yapacağız. Bu mesele bir Orhan İlhan meselesi değil. Bu mesele ticaret sahipleri ve herkesin meselesidir. Hizmet için yarışmak erdemdir. 3 Nisan seçimlerinin Borsamız ve Adamıza hayırlar getirmesini diliyorum.’
İlhan, konuşmasını Yunus Emre’nin şu sözleri ile bitirdi’ Biz kimseye kin tutmayız. Ağyar dahi dosttur bizde. Düşmanımız kindir bizim. Kamu alem birdir bize. Yunus’tan alarak ilhamı gönüller fethetmeye, gönüller yapmaya geldik.’
Toplantı sonrası üyeleri tek tek yolcu eden İlhan, ‘hayırlı olsun’ tebriklerini de kabul etti.