Orman işçilerine işbaşı eğitimi

2022 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında göreve yeni başlayan işçilere iş başı eğitimleri devam ediyor.

2022 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında göreve yeni başlayan işçilere iş başı eğitimleri devam ediyor.

Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İşletme Müdürlüklerinde göreve yeni başlayan işçilere Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Mühendisi Yılmaz Bülbül tarafından eğitimler verilerek orman yangınlarında etkin ve etkili mücadele için personel bilgilendiriliyor.

Orman yangınlarına müdahale malzemeleri ve araçların tanıtıldığı eğitimde orman yangınlarında kullanılması gereken kişisel koruyucu donanımlar, arazözlerde bulunan çeşitli araç, gereç ve aparatların kullanımı, orman yangınlarıyla mücadelede dikkat edilecek hususlar, erken müdahalenin önemi, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar, iş güvenliği ve ilk yardım konularında eğitim verildi.

Bölge MüdürüMahmut Yılmaz eğitimlerin bir bölümüne katılarak göreve yeni başlayan işçilerle bir araya geldi. Yılmaz; “Orman Teşkilatı ailesine hoşgeldiniz. Orman yangınlarıyla mücadelede başarının en önemli unsuru erken, hızlı ve etkin müdahaledir. Verilen eğitim ve tatbikatlarla hem bilgilerimizi tazeliyoruz hemde etkin mücadele ve becerilerin artırılmasını sağlamış oluyoruz. 2022 yılının en az hasarla geçen bir yangın sezonu olmasını diliyor, bu zorlu mücadelede göstermiş olduğunuz gayretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

orman işçi