Orman köylülerine ağaç kesim tatbikatı

Adana Orman Bölge Müdürlüğünde üretime dayalı tatbikatlara Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ile devam edildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünde üretime dayalı tatbikatlara Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ile devam edildi.
Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Beydemir Şefliği 234 nolu bakım bölmesinde gerçekleştirilen tatbikata Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mustafa Akyol, İşletme Müdürü Şükrü Mirik, Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Orman Mühendisleri, Orman Muhafaza Memurları ile kesim yapan orman köylüleri katıldılar.
Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ormanlar hepimize emanet. Ormanlarımızın bakımını yaparken en iyisini en güzeli yapmak zorundayız. Bu bakımlar neticesinde ortayan çıkan emvallerin üretiminde, standardizasyon esaslarına uyarak, piyasa istekleri doğrultusunda kaliteli ve sınıf emval üretmeye gayret göstermeliyiz. Tatbikatlar bu noktada çok önemli. Mutlaka tüm tedbirleri alarak çalışalım. Aklınıza takılan tüm hususları burada çözüme kavuşturacağınıza inanıyorum. Tatbikatın hayırlı olmasını diliyor, kazasız belasız verimli bir sezon diliyorum"dedi.
Tatbikatta üretim işleri esasları, damga, kesim tekniği, standardizasyon, ağaç kesme ve güvenlik kuralları, üretimde iş sağlığı ve güvenliği, üretimin programlanması, kesim, boylama ve sınıflandırmada dikkat edilecek hususlara değinilerek uygulamalı olarak anlatıldı.
 

Karaisalı Orman