OY ÇOKLUĞU İLE RET

Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerini muhalefet eleştirip ret oyu verirken Başkan Zeydan Karalar ise hizmetlerini anlattı. Ve faaliyet raporu oylandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu dün toplanan belediye meclisinde masaya yatırıldı. Başkan Zeydan Karalar, 3 yıl içinde yaptıkları faaliyetleri de içeren mali tablo ile destekli bir sunum yaparken, muhalefete mensup AK Partili Ozan Gülaçtı ile MHP’li Cemal Demirdağ ise faaliyete yönelik eleştiriler getirip ret oyu vereceklerini açıkladılar.
KREDİ NOTUMUZU BB YAPTIK
Başkan Zeydan Karalar 2 yıl içinde 600 milyon lira borç ödediklerini, belediyenin kredi notunu BB’ye yükselttiklerini, Adana’nın bütçeden aldığı paranın az olduğunu ve Türkiye geneline göre 22.sırada bulunduğunu söyledi. Karalar, belediyenin hiçbir hizmet yapmıyormuş gibi gösterilmesinin adil olmadığının altını çizip ekmek ve ulaşımdaki zararlarının da toplamda 31 milyon lira olduğunun bilgisini meclise aktardı. Karalar, Ramazan ayında ulaşıma zam yapılması taleplerinin geldiğini ancak Ramazan Bayramı’na kadar bu zammın yapılmayacağının da altını çizdi.
HİZMETTE SINIFTA KALDINIZ
MHP’li Cemal Demirdağ ise partisi adına yaptığı faaliyet raporu değerlendirme konuşmasında Başkan Zeydan Karalar’ın yapamadığı projeleri sıraladı. Tasarım projesi olarak faaliyet raporunun dizayn edildiğini söyleyen Demirdağ, kentsel dönüşümde başarı elde edilemediğini, kırsal kalkınmada belediyenin sınıfta kaldığını, kaldırım işgallerinin ise son bulmadığını örnekleriyle özetledi. Belediye hizmetlerinin büyük bir kısmının avantajlı ve zengin mahallelere yapılmasının da yanlışlığına işaret etti. Demirdağ, faaliyet raporuna MHP olarak ret oyu vereceklerini söyledi.
BECERİKSİZ BİR YÖNETİCİSİNİZ
AK Parti adına eleştirilerde bulunan Ozan Gülaçtı, temeli atılan hiçbir hizmetin yer almadığını belirtip “Bol keseden vaatte bulunuyorsunuz. Göl kenarına yapılacak olan yaşlı bakım merkezi nerede? Mahalle evi, plaj düzenlemesi, hayvan merkezi vaadiyle kitapçığı süslemişsiniz. Ortada olan sanal çizimdir. Envanterleri sayarak aklımızla alay etmeyin. Şehre zaman kaybettiriyorsunuz. Beton üretim merkezini yapmadınız. Doğrudan temin yöntemi ile ihale açıyorsunuz. Devletin verdiği para miktarında yüzde 73 artış oluyor. Bunu daha inkar ediyorsunuz” dedi. Gülaçtı, faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini söyledi.
MERCİMEK, SEYHAN VE GÜNDOĞDU’DAN AÇIKLAMALAR GELDİ
İYİ Parti adına söz alan Recai Mercimek, parti olarak faaliyet raporuna evet oyu vereceklerini belirttiği konuşmasında ‘MHP’li Cemal Demirdağ’a teşekkür ediyorum. AK Partili Ozan Gülaçtı’yı ise hiç iyi bir iş yapmamış gösterdiği belediye yönetimine getirdiği ifadelerden dolayı da kınıyorum’ dedi. CHP adına söz alan Serdar Seyhan ise AK Partili Ozan Gülaçtı’nın ifadelerine yanıt verip “Bu kenti biz CHP’ye emanet etmeyeceğiz diyorsunuz. Emaneti siz mi veriyorsunuz? Emaneti millet verir” diyerek de eleştirdi. Eleştirilerin ardından söz alan AK Partili Vedat Gündoğan’da Ozan Gülaçtı’nın ifadelerine açıklık getirip hükümet olarak yapılan hizmetlerden örnekler verdi.