Oyu siz değil biz toplayacağız

'Vatandaşın üzerine fazla gitmeyin' sözleriyle yerel politika yapanlar Ankara'ya çağrıda bulundu

Adana’da yeni yıla girmeye hazırlanan esnaflara ve vatandaşlar, son günlerde sıklaştırılan denetimler sonrasında gelen cezalardan bıkkınlık yaşar iken, yerel siyasetçiler Ankara’ya çağrıda bulundu. ’31 Mart seçimlerinde oyu siz değil biz toplayacağız. Adanalıları bu kadar sıkboğaz etmeyin’
ANKARA DUY SESİMİZİ
Vergi, sigorta, trafik, sigara gibi özellikle esnafı zor durumda bırakacak denetimlerin Aralık ayında artırılması tepkilere neden olmaya başladı. Araç ve yaya trafiklerindeki denetimlerin sıklaştırılması ve ikametgah adreslerine gönderilen cezalar ile Adanalılar adeta isyan ediyor. Esnafın kan ağladığı hatta siftah yapmadan evine gittiği şu günlerde vergi, sigorta, iş yeri denetimleri ve sigara içirilmesine yönelik uygulamalardan kaynaklı rahatsızlıkların yerel siyasetçiler tarafından Ankara’ya bildirildiği gözleniliyor.
DEVLETİN KAYIPLARI BÜYÜK
İş yerlerinin bir ay süre ile kapatılmasının o iş yerinde çalışan ve istihdam edilen işçilerin işsiz kalması, sigorta primlerinin devlete yatırılmaması, bir aylık iş yeri cirosunun KDV’sinin devlete gitmemesi gibi rakamlarla ifade edildiğinde büyük yekun tutacak bu denetimlerin sonuçları şimdileri siyasileri kara kara düşündürüyor. Esnaf ziyaretine giden yerel siyasetçilere esnaf ve yurttaşlar adeta ‘ne yapıyorsunuz böyle? Bizleri yok etmek mi istiyorsunuz’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Bu tepkilere de siyasetçiler kayıtsız kalmayıp başta Adana Milletvekilleri olmak üzere tüm iktidar partisi yetkililerine ‘Oyu siz değil biz toplayacağız. Seçim öncesi bu kadar sık denetim yapılarak insanlar köşeye sıkıştırılmaz’ demeye başladılar.