Özdağ'ın Adana temasları

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte geldiği Adana'da gönüldaşları ile bir araya gelip, esnaf ve çeşitli STK ziyaretlerinde bulundu.

Ayyıldız Hareketi’nin Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri tarafından oluşturulan ve partileşme sürecinde olan bir hareket olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdağ, kalabalık bir grupla yaya olarak Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret ederek şikayetlerini dinledi.
ESNAFLAR ÇOK DERTLİ
Pandemiyle birlikte işlerinin daha kötüye gittiğine vurgu yapan esnaflar, seslerinin TBMM’de duyurulmasını talep etti. Milletvekili Prof. Dr. Özdağ’ın önünü kesen ve Orta Asya’dan geldiğini ifade eden bir genç ise, “Ben Türk’üm. Bizler devletten hiçbir yardım almazken, Suriyeliler her ay maddi yardımcı alıyorlar. Bizler iş bulamazken, onlar polis bile oluyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, “Adana’da 450 bin civarında Suriyeli var. Tüm Türkiye’de 5.3 milyon Suriyeli yaşarken, Suriye’nin kuzeyinde ise 3 milyon Suriyeli’ye bakıyoruz. Şimdiye kadar 80 milyar dolar harcamışız. Bu para ile esnafımızın, çiftçimizin sorunları çözülürdü. İnşallah, iktidar olursak Suriyelileri Suriye’ye göndereceğiz” dedi.
Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, Suriyeli meselesini sorduğu, unlu mamüller çalışanının “Ben bilmem, patron bilir” şeklindeki cevabı orada bulunanların kahkaha atmasına sebep oldu. Müzik yapan sokak sanatçısının yanına da uğrayan Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, 100 lira bahşiş vererek bol kazançlar diledi.
BALKAN TÜRKLERİNİ UNUTMADI
Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Milletvekilleri Özdağ ve Koncuk, Başkan Aziz Sağıroğlu ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti. 1989 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Aziz Sağıroğlu, “Sadece Adana’da değil, Akdeniz bölgesi ve Makedonya bölgesinde faaliyet yürütmekteyiz” dedi.
Burada yaptığı konuşmada, “Rahmetli Atatürk’ü Türk milleti neden çok sever” diye soran Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, “Atatürk’e saldırılar arttıkça da Atatürk sevgisi artıyor. 1983’ten 1920’ye kadar ağıt yakan bir milletiz. Nihayet, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize bu ağıtları unutturdu, ‘İzmir’in Dağları’nda Çiçekler Açar’ marşıyla coşturdu. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bir Türk Milliyetçiliği için yola çıktık. Allah yardımcımız olsun. Çıktığımız yol kutlu yoldur” dedi.
“HAMMADDE SIKINTISI ÇEKİYORUZ”
Adana Çiftçiler Birliği’ne de ziyarette bulunan Ayyıldız Hareketi Lideri Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Başkan Mutlu Doğru ve çiftçilerle bir süre sohbet edip, sıkıntılarını dinledi.
Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Özdağ ve Milletvekili Koncuk’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, hammadde sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.
“ÇİFTÇİ, BU YIL ZOR BİR SENE GEÇİRİYOR”
Çin ve Hindistan gibi kalabalık ülkelerin stok yapması ve kuraklıkla birlikte zirai ilaç ve hammadde sıkıntısı yaşadıklarını belirten Başkan Doğru, “Çiftçilerimiz bu yıl zor bir sene geçiriyor. Su konusunda ise diğer bölgelere göre şanslı sayılırız ama yıl sonuna doğru su kısıtlaması yaşayabiliriz. Kur farkı ve maliyet artışı çiftçinin belini büktü. Dönümü 4-4 bin 500 liraya mal edilen karpuzun dönümü 2 bin 500 liraya ancak satılabiliyor” diye konuştu.
Toprağın verimine göre ürün ekiminin yapılması için çalışmaların yapıldığını, her kesimden de destek görmesine rağmen uygulamaya geçilemediğini ifade eden Başkan Doğru, “Adana için önemli olan kapalı sistem sulamaya kaynak aktarılamadığı için proje askıda bekliyor. Çukurova, Türkiye ve dünyada örnek ova” dedi.
 

Özdağ’ın Adana temasları