Özgan: Şanına yakışır bir bayram kutlayacağız

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümünü coşku ile kutlamaya hazırlanan Kozan Belediyesi, bu anlamlı günü şanına yakışır bir şekilde kutlamak amacıyla festival havasında bir program hazırladı. Belediye Başkanı Kazım Özgan, 'Bu topraklar bizlere emanet edilerek büyük emekler sarf edildi. Kolay kazanılmadı bu topraklar. Bu nedenle şanına yakışır bir bayram kutlaması gerçekleştireceğiz' dedi.

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümünü coşku ile kutlamaya hazırlanan Kozan Belediyesi, bu anlamlı günü şanına yakışır bir şekilde kutlamak amacıyla festival havasında bir program hazırladı. Belediye Başkanı Kazım Özgan, ‘Bu topraklar bizlere emanet edilerek büyük emekler sarf edildi. Kolay kazanılmadı bu topraklar. Bu nedenle şanına yakışır bir bayram kutlaması gerçekleştireceğiz’ dedi.
Kozan’ın Dağılcak Mesire Yeri’nde bir basın toplantısı düzenleyen ve gazetecileri ağırlayan Başkan Kazım Özgan, 9 Mayıs tarihinde başlayan ve halen devam program hakkında bilgi verip “Festival etkinliği içindeki bu bayram kutlamamız 6 Haziran günü sona erecektir. Etkinlikler kapsamında spor müsabakaları, atlı birlik gösterisi, âşıklar şöleni, konferanslar, konserler düzenleyeceğiz. Kozan halkımızın bu mutlu gününü şanına yakışır bir vaziyette kutlamak için belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik” dedi.
Kozan’ın tarihi gelişmeleri hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Kazım Özgan, Aşağı ve Yukarı Çarşı’da gerçekleştirdiği düzenlemeleri basın mensuplarına anlattı. Mezalim Fırınını Kadirli Caddesi üzerinde dizayn ettiklerini kaydeden Başkan Kazım Özgan, gelecek nesillere Ermenilerin yaptığı zulmü anlatarak milli duyguları pekiştirmek adına burasının çok önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizdi.
2 Haziran günü kurtuluş töreninin tarihi Hoşkadem Cami önünde başlayacağını belirten Özgan, Kozan Kalesi’ne tarihi Türk Bayrağı’nın çekileceğini, cami kapısında düşman bayrağının indirilerek ezanın okunması ile Türk Bayrağı’nın çekileceğini, 102. Kurtuluş Yıldönümünde tüm imkanları seferber ettiklerini, Kozanlıların bu coşkusunu artırmanın yolunu seçtiklerini kaydetti.