ÖZTÜRK: "Mansurlu Yolu Kayseri Lobisine Kurban Ediliyor"

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 'Mansurlu yolu Kayseri lobisine kurban ediliyor' dedi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk “Mansurlu yolu Kayseri lobisine kurban ediliyor” dedi.
Kayseri il sınırına kadar yapımı tamamlanan, halk arasında Mansurlu Yolu diye tabir edilen Kozan-Kayseri karayolunun yapımı tabiri caizse yılan hikayesine döndü. Dile kolay yol yapımına başlanalı tam 26 yıl oldu. Kayseri sınırına kadar toplam 78 km olan yolun bugüne kadar 43 km.si tamamlandı. Kalan 35 km.lik bölüm ise bir türlü bitirilemiyor.
            Mansurlu yolunu her yerde her platformda kendisinden başka kimsenin konuşmadığını ve de konuşmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Musa Öztürk, “Yazın isterse, ben kimseden korkmuyorum. Adana sınırları içinde bulunan madenin nakliyesi Kayserili bir firma tarafından tekelleştirilmiş durumda. Bir zamanlar bu madenin İskenderun’a taşınması için benimde desteğimle bölge insanı 200’e yakın kamyon sahibi olmuştu. Nerede şimdi? Madenden Yahyalı’ya 50 km., Yahyalı-Kayseri arası 81, Kayseri-Adana arası 306, Adana-İskenderun arası ise 132 km. olup, toplam mesafe 569 km.’dir. Bu yol yapılırsa madene ulaşım mesafesi yarı yarıya düşecek. İşte bu yüzden yolun yapılmasını Kayseri lobisinin engellediğini düşünüyorum. Bu noktada maalesef Adana siyaseti yetersiz kalıyor” dedi.
            Dünya inşaat sektöründe ilk üçün içinde olan Türk firmalarının mucizeler yarattığına da değinen Başkan Musa Öztürk sözlerini, “Şanlıurfa’da yıllar önce içinden TIR’ların geçeceği 52 km.’lik iki tüneli Türk mühendis ve işçileri yaptı. Burada da ihaleyi iyi bir firmaya verin; tünelmiş, köprüymüş bir senede yaparlar. Ben ayrımcılığı sevmem; ama, bana söyletiyorlar. Hizmet almak için benim insanımın da dağa mı çıkması gerek” diyerek tamamladı.