Özür dileriz meclisi!

Temmuz ayı oturumuna 'yanlış yapmışız, özür dileriz' temalı gündem maddeleri damgasını vurdu

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı oturumunun ilk gününde Haziran ayında gündeme alınan gündem maddelerinde yapılan yanlışlıkların düzeltilmesine ait konular oylamaya alınınca ‘Temmuz ayı özür dileriz meclis ayı’ diyerek nitelendirildi. Yapılan yanlışlıklar doğru şekilleriyle düzeltilerek yeniden oylandı.
İLK MADDE SEYHAN’I İÇERİYOR
Özür dileriz meclisi olarak nitelendirilen dünkü meclis oturumunda ilk olarak Seyhan İlçe Belediyesi’nden gelin Akkapı, Gülbahçesi ve Sarıhamzalı Mahalleleri’ndeki daha önce tarla vasfında olup bugün bu vasfını yitiren alanlardaki Toprak Koruma Kurulu Kararı’nın değiştirilmesine yönelik gündem maddesi görüşüldü. Haziran ayında yanlış yapılarak sınırları, ada, pafta ve parselleri belirtilmeden alınan meclis kararının ucu açık olması nedeniyle düzeltilmesine gidilip özür dilendi. Konu hakkında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar meclis üyelerine açıklayıcı bilgiler verdi.
MEZBAHANE VE KÜLTÜR PARKI DÜZELTİMİ
Bir önceki ayda yanlışlık yapılarak yeniden düzeltilmesi istenilen ikinci madde Büyükşehir Belediyesi’ne ait Saimbeyli İslam Mahallesi’nde yaptırılan mezbahanenin Saimbeyli Belediyesi’ne tahsisine ait gündemdi. Yine belediyenin idaresi yanlışlık yapmış ve ada, pafta, parsel belirtilmeden tahsis yapılmıştı. Bu madde de oylanarak düzeltildi. Ve gündemin üçüncü düzeltilmesine ait madde Pozantı Belediyesi’ne ait Kültür Parkı Yapımı işiydi. Başkan Mustafa Çay, teklifi geri çekmek istediklerini, gerekçe olarak da yüzde 30 oranında Pozantı Belediyesi’nin, yüzde 70 oranında da Büyükşehir Belediyesi’nin ödeme yapma durumunun bulunmadığını söyledi. İlgili madde geri çekildi.
 
ÇAY: VİRGÜL KOYDUM, DEVAM EDİYORUM
Pozantı Belediye Başkanlığı koltuğuna geçtiğimiz Cuma günü oturan Başkan Mustafa Çay, 23 ay sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak ilk kez oturumlara katıldı. Başkan Çay, 23 aydır hukuk mücadelesi verdiğini ve aklanmasından dolayı da mutlu olduğunu söyledi. Çay, terörist olamayacağını ilk günden beridir söylediğini ve bunu da yargı önünde ispat ederek görevine iade edildiğini belirtti ve Hüseyin Sözlü, Bilal Uludağ ile Seyfettin Yılmaz’a her daim yanında olup maddi ve manevi olarak ailesinin yanında durmasından dolayı teşekkür etti. Çay, hizmette virgül koyduklarını ve kaldığı yerden soluklanmadan çalışacağını söyledi.
AK PARTİ, MHP VE CHP’DEN GENEL SİYASET!
Dün toplanan belediye meclis oturumunda Ak Parti adına Sarıçam Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi iken gurup başkan vekili olan Cumali Altınöz söz aldı. Altınöz, genel seçimleri değerlendirip temennilerde bulundu. Altınöz’den sonra söz alan İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan Hacca gideceğini belirtip helallik diledi. CHP’li Ulaş Çetinkaya ise kayyum atamalarının yanlışlığına değinip Mustafa Çay olayının son bulması dileğinde bulundu. Çetinkaya’nın genel seçimleri değerlendirmesinde söylediği ‘biz kazansaydık herkes kazanacaktı’ sözü de ilk tepkiyi MHP’li Ramazan Akyürek’ten aldı. Akyürek söz alıp ‘Türkiye kazandı zaten. Siz de kazandınız, merak etmeyin’ dedi. Akyürek’e yanıt ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan geldi. Karalar, Ramazan Akyürek’i kutsal ittifak konusunda tebrik etti ve iyi bir ortaklık örneği gösterdiğini söyleyerek imalı bir konuşma yaptı.

Adana büyükşehir meclis özür